Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Μέχρι 7 εκατ.δολάρια λύτρα για το «Maran Centaurus»


Το μεγαλύτερο ποσό για λύτρα που έχει πληρωθεί ποτέ σε Σομαλούς πειρατές δόθηκε για υπό ελληνική σημαία υπερδεξαμενόπλοιο που μεταφέρει δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, ανακοίνωσαν οι πειρατές, αλλά και αξιωματούχοι.

Αεροσκάφος έριξε τα λύτρα, που πιστεύεται ότι κυμαίνονται από 5,5 ως 7 εκατομμύρια δολάρια, πάνω στο τάνκερ, το οποίο κατέλαβαν οι πειρατές το Νοέμβριο στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στις Σεϊχέλες, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.



Το «Maran Centaurus» κατελήφθη από τους πειρατές στις 29 Νοεμβρίου με πλήρωμα που αποτελείται από εννέα Eλληνες ναυτικούς, ένα Ρουμάνο, δύο Ουκρανούς και 16 Φιλιππινέζους συναδέλφους τους. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Σαουδική Αραβία και κατευθυνόταν προς τις ΗΠΑ.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε οι πειρατές θα παραδώσουν το τάνκερ αφού δύο συμμορίες ισχυρίζονται πως δικαιούνται τα λύτρα.

Νωρίτερα σήμερα οι πειρατές που βρίσκονται πάνω στο δεξαμενόπλοιο αντάλλαξαν πυρά με άλλους που επιβαίνουν σε ταχύπλοα και απείλησαν ότι θα βάλουν φωτιά στο πλοίο, αν δεν μοιραστούν τα χρήματα.




Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.