Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Πρόσκληση Νίμιτς στην Ελλάδα


Πρόσκληση να επισκεφθεί την Αθήνα το προσεχές διάστημα απηύθυνε στον Μάθιου Νίμιτς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.


Ο κύριος Δρούτσας είχε το βράδυ της Κυριακής από τις Βρυξέλλες τηλεφωνική επικοινωνία με τον απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Εν τω μεταξύ, την διεξαγωγή διμερούς συνάντησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, ζητούν τα Σκόπια από την Αθήνα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, ΜΙΑ.

Όπως επιβεβαίωσαν στο ΜΙΑ αξιωματούχοι του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, εάν η ελληνική πλευρά αποδεχθεί το αίτημα, η συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου στο Λονδίνο στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν τόσο ο κ. Μιλόσοσκι όσο και ο κ. Δρούτσας.

Όπως επίσης διευκρινίζεται, εκτός του ζητήματος της ονομασίας, στη συνάντηση αυτή των κ.κ. Μιλόσοσκι και Δρούτσα θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα αναβάθμισης των διπλωματικών σχέσεων σε επίπεδο πρεσβειών καθώς και το θέμα της υπογραφής συμφωνίας για αποφυγή της διπλής φορολόγησης και το άνοιγμα νέων συνοριακών διόδων μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.