Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Η Πιονγιανγκ διαμηνύει ότι δεν εγκαταλείπει το πυρηνικό της πρόγραμμα



Η Βόρεια Κορέα διακηρύσσει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια, και καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταλείψουν την πολιτική τους, που η Πιονγιανγκ τη χαρακτηρίζει ως "εχθρική".


Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το οπλοστάσιο της χώρας έχει σαφώς αμυντικούς στόχους και "δεν έχει στόχο να απειλήσει κάποιον, ή να εξασφαλίσει οικονομικά ανταλλάγματα".

Θα ήταν "λάθος" εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας να θεωρεί ότι η Πιονγιανγκ είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα με αντάλλαγμα μία οικονομική βοήθεια, αναφέρει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Και ενώ η Βόρεια Κορέα σύμφωνα με νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων δέχεται πιέσεις να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον αφοπλισμό, σχεδιάζει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά κοντά στα θαλάσσια σύνορα με τη Νότια Κορέα. Ενέργεια που εκτιμάται ότι θα κλιμακώσει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Η Πιονγιανγκ χρησιμοποιεί τις στρατιωτικές απειλές εναντίον της Νότιας Κορέας σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της ενόψει της επανάληψης των εξαμερών διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Τον περασμένο μήνα στρατιωτικές μονάδες στα δύο κορεατικά κράτη αντάλλαξαν πυρά πυροβολικού κοντά σε μια διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή, επεισόδιο που δεν είχε θύματα, αλλά προκάλεσε προβλήματα στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας και υποχώρηση της ισοτιμίας του νοτιοκορεατικού νομίσματος.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.