Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Διαψεύδουν οι Ταλιμπάν τη σύλληψη του Αμπντούλ Γκανί Μπαραντάρ



Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν διέψευσαν την Τρίτη πληροφορία της New York Times σύμφωνα με την οποία ο μουλάς Αμπντούλ Γκανί Μπαραντάρ, τον οποίο η αμερικανική εφημερίδα παρουσιάζει ως στρατιωτικό διοικητή των ισλαμιστών ανταρτών, φέρεται να συνελήφθη στο νότιο Πακιστάν και να ανακρίνεται από τις πακιστανικές υπηρεσίες παρουσία αμερικανών πρακτόρων.


"Οι σημερινές φήμες για τη σύλληψη του μουλά Μπαραντάρ είναι απολύτως ψευδείς. Είναι ένα χοντροειδές ψέμα", δήλωσε ο Γιουσούφ Αχμάντι, ένας από τους εκπροσώπους της διοίκησης των Ταλιμπάν σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο από άγνωστη τοποθεσία.

"Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Αφγανιστάν όπου διευθύνει όλη τη δράση του ιερού πολέμου. Είναι μαζί με εμάς και είμαστε σε επαφή μαζί του", πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα οι πακιστανικές αρχές στο Ισλαμαμπάντ καθώς και στην Ουάσινγκτον επιβεβαιώνουν τη σύλληψη αυτή στη διάρκεια κοινής επιδρομής των πακιστανικών και αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας στο Καράτσι.

"Θα χαρακτήριζα τη σύλληψή του σημαντική. Ωστόσο ακόμη κι αν συλλαμβάνεις τους ηγέτες τους, αυτοί επιδεικνύουν μια καταπληκτική προσαρμοστικότητα να συνέρχονται γρήγορα από την ήττα. Είναι μια οργάνωση που προσαρμόζεται" άμεσα στα νέα δεδομένα, δήλωσε αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Η Ουάσινγκτον ελπίζει ότι η σύλληψη αυτή θα αποδυναμώσει τουλάχιστον προσωρινά τη δράση των Ταλιμπάν στο γειτονικό Αφγανιστάν, όπου οι αμερικανοί πεζοναύτες διεξάγουν μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο νότιο προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών στην πόλη Μαρζάχ.

Ο μουλάς Μπαραντάρ αναφέρεται από τις πηγές της εφημερίδας, ως το πλέον σημαντικό πρόσωπο που συλλαμβάνεται από την αρχή του πολέμου στο Αφγανιστάν, στα τέλη του 2001, ως ο δεύτερος στην ιεραρχία των αφγανών Ταλιμπάν μετά τον ιδρυτή τους, τον μουλά Ομάρ στενό συνεργάτη του Οσάμα μπιν Λάντεν.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.