Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Άρνηση υπηκοότητας λόγω μπούρκας


Επιβεβαίωσε ο γάλλος πρωθυπουργός την απόφαση της κυβέρνησης να αρνηθεί τη γαλλική υπηκοότητα σε έναν άνδρα, ο οποίος υποχρεώνει τη σύζυγό του να φοράει μπούρκα.


"Θα υπογράψω τη διαταγή", δήλωσε ο Φιγιόν στον ραδιοσταθμό Europe 1. "Αυτός είναι ο γαλλικός νόμος. Εδώ και πολλά χρόνια ο ποινικός κώδικας προβλέπει ότι μπορείς να αρνηθείς την υπηκοότητα σε κάποιον που δεν σέβεται τις αξίες της Δημοκρατίας", εξήγησε.

"Αν αυτός ο κύριος δεν θέλει να αλλάξει συμπεριφορά, τότε δεν έχει θέση στη χώρα μας, σε κάθε περίπτωση δεν αξίζει τη γαλλική υπηκοότητα", τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστασης, Ερίκ Μπεσόν,
στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης και ακρόασης, προέκυψε ότι ο άνδρας αυτός επιβάλλει στη σύζυγό του να κυκλοφορεί με μπούρκα, απαγορεύοντάς της να αποκαλύπτει το πρόσωπό της και απορρίπτει τις αρχές της κοσμικότητας και της ισότητας των δύο φύλων.

Το ισλαμικό ένδυμα που καλύπτει τη γυναίκα από την κορυφή ως τα νύχια και ονομάζεται μπούρκα ή νικάμπ, αφορά στη Γαλλία περίπου 2.000 Μουσουλμάνες και αποτελεί αντικείμενο διχογνωμιών εδώ και αρκετούς μήνες.

Στις 26 Ιανουαρίου μία κοινοβουλευτική επιτροπή είχε εισηγηθεί να ταχθεί η Γαλλία επίσημα κατά της ισλαμικής ενδυμασίας που καλύπτει τη γυναίκα από την κορυφή ως τα νύχια και να λάβει μέτρα ώστε να απαγορευθεί αυτή από τις δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και τις δημόσιες συγκοινωνίες.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.