Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Επικοινωνία Γκρούεφσκι - Παπανδρέου


Νέα πρωτοβουλία για επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου ανέλαβε ο σκοπιανός ομόλογός του Νίκολα Γκρούεφσκι σύμφωνα με ανακοινωθέν της κυβέρνησης της γείτονος.


Όπως ανακοίνωσαν τα Σκόπια, ο κ. Γκρούεφσκι είχε την Τετάρτη τηλεφωνική συνομιλία, στην οποία εξετάσθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, μεταξύ άλλων, αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κατάσταση στις δύο χώρες, καθώς και γι' άλλα θέματα διμερούς και περιφερειακού χαρακτήρα.

Στο ανακοινωθέν της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αναφέρεται ακόμη ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των σχέσεων και της ώθησης της διαδικασίας για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Η τηλεφωνική συνομιλία, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε μετά την επιστολή του κ. Γκρούεφσκι προς τον κ. Παπανδρέου, στην οποία περιέχεται πρόσκληση για συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών στην ΠΓΔΜ, ή σε άλλο μέρος το οποίο θα μπορούσε προσδιοριστεί από κοινού, στο πλαίσιο της προώθησης των διμερών σχέσεων και των προσπαθειών για την επίλυση του μοναδικού ανοιχτού ζητήματος μεταξύ των δύο χωρών.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.