Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

"Mπλόκο" στη Google από το Ιράν


Η αμερικανική διαδικτυακή εταιρεία Google δήλωσε την Τετάρτη ότι ενημερώθηκε από επισκέπτες του διαδικτύου ότι στο Ιράν υπάρχουν δυσκολίες στην πρόσβαση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου Gmail, χωρίς όμως η εταιρεία να εντοπίσει κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο δίκτυό της.


"Μάθαμε από επισκέπτες του διαδικτύου στο Ιράν ότι υπάρχουν προβλήματα στην πρόσβαση του Gmail. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη κίνηση στο δίκτυο, εξετάσαμε τα δίκτυά μας και βρήκαμε ότι λειτουργούν κανονικά", επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της Google σε ανακοίνωση της.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal από τη μεριά της επεσήμανε ότι η ιρανική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών ανέστειλε τη λειτουργία του Gmail και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία μία εθνική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ώρα που οι ιρανικές αρχές κινητοποιούνται για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που αναμένονται σήμερα.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει δηλώσεις ενός αξιωματούχου της ιρανικής κυβέρνησης σύμφωνα με τον οποίο αυτό το μέτρο (της αναστολής της λειτουργίας του Gmail) έχει στόχο να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των διαδικτυακών τεχνολογιών στη χώρα και να αυξήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και κυβέρνησης.

Η αμερικανική κυβέρνηση αντέδρασε κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι καταπατά την ελευθερία του λόγου των πολιτών της.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.