Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ωραία λόγια από τον Τ.Ερντογάν, αλλά η ναυπήγηση του LPD ξεκίνησε...


Ωραία λόγια είπε σε συνέντευξή του σε τρεις Κύπριους δημοσιογράφους ο Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα Ελλάδας(;) και Τουρκίας. «Εάν μπεις σε έναν εξοπλιστικό ανταγωνισμό, αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί οικονομικές συνέπειες», είπε και εξήγησε: «Στον σημερινό κόσμο, δαπανώνται ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για όπλα. Και με τη σημερινή κρίση βλέπουμε πολλές χώρες που επλήγησαν, η Ελλάδα πολύ. Εχουμε και εμείς πληγεί εν μέρει, όχι όμως σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ακόμα στεκόμαστε στα πόδια μας».

Άρα, εσείς πρέπει να κόψετε που έχετε πρόβλημα. Μιλάμε για την Τουρκία που το 1999 είχε καταρρεύσει οικονομικά και σώθηκε από το ΔΝΤ για να αρχίσει πάλι με φρενήρεις εξοπλιστικούς ρυθμούς από το 2002.

Ο Ερντογάν εισηγείται περιορισμό των εξοπλιστικών δαπανών: «Αυτό που λέμε στους φίλους μας είναι να μην εμπλακούμε περισσότερο στον τομέα των εξοπλισμών, γιατί θα πρέπει να επενδύσουμε στον λαό, αυτό είναι που θα μας δώσει αποτελέσματα, επενδύοντας σε όπλα δεν θα κερδίσουμε τίποτε. Πρέπει να επενδύσουμε στη φιλία και την αδελφοσύνη».

Πονηρός Ανατολίτης. Ξέρει ότι θα βρει ευήκοα ώτα στην Ελλάδα...

Για την ώρα πάντως, ξεκίνησε η ναυπήγηση του πλοίου ελέγχου και διοίκησης αποβάσεων (LPD) της Τουρκίας, προφανώς για κρουαζιέρες στο Αιγαίο...


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.