Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Τις 305 παραβιάσεις του EEX έφθασαν το A'τρίμηνο του 2010-Από αύριο στην άγκυρα ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας


Στην Τουρκία θα βρίσκεται από αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε ένα ταξίδι που υποτίθεται θα προετοιμάσει την ατζέντα του Ιουνίου, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου. Kαι ενώ οι τουρκικές παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Αιγαίο το α' τρίμηνο του έτους έφτασαν τις ... 305! Αλλά, στην κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν πειστεί για τα … απίστευτα: Ότι η Τουρκία έχει αποφασίσει να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες!


Για την ακρίβεια έχουν πιστέψει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν λόγω της σύγκρουσης με το κεμαλικό κατεστημένο που εκφράζεται κυρίως από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έχει αποφασίσει να περικόψει τις στρατιωτικές δαπάνες. Και βάσει αυτού του συμπεράσματος πορεύονται στις όποιες συμφωνίες, μεταξύ αυτών και της προσφυγής στο δικαστήριο της Χάγης για την υφαλοκρηπίδα.

Διαχωρίζουν την τουρκική πολιτική έναντι της Ελλάδος σε «καλούς Τούρκους και κακούς Τούρκους», χωρίς να δείχνουν να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από αυτόν τον διαχωρισμό. Μιλάνε για «κίνδυνο ατυχήματος» στο Αιγαίο από τις τουρκικές προκλήσεις, όπως δήλωσε την περασμένη Κυριακή σε συνέντευξή του ο Δ.Δρούτσας, αλλά «κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά» σε όλα αυτά που αποδεικνύουν ότι η πολιτική της Άγκυρας είναι μία και ενιαία.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο δεν γίνονται από τους «κακούς Τούρκους» γίνονται απλά από το τουρκικό Ναυτικό και την τουρκική Αεροπορία. Σε ότι αφορά τις μειώσεις εξοπλισμών από την Άγκυρα αυτά είναι για ελληνική εσωτερική κατανάλωση αφού αγνοούν ότι η Τουρκία έχει επενδύσει τεράστια ποσά στην αμυνιτκή βιομηχανίας της τα τελευταία ΄τριάντα χρόνια και τώρα δρέπει τους καρπούς αυτών των προσπαθειών της με τεράστιες εξαγωγές αμυνιτκού υλικού και αυτάρκεια στα περισσότερα συστήματα των ενόπλων δυνάμεων της.

Αλλά φαίνεται ότι η «φιλειρηνική» ιδεοληψία στο υπουργείο Εξωτερικών είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της κυβερνητικής περιόδου.

Μόνο τυχαία δεν είναι η επικοινωνιακή αντιμετώπιση του θέματος της τουρκικής κορβέτας που επί μία ημέρα αλώνιζε ανενόχλητη σε Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό: Σταμάτησαν να ενημερώνουν τους στρατιωτικούς συντάκτες! Κάθε ημέρα οι Τούρκοι απειλούν στα ελικόπτερα του Λιμενικού στο Α.Αιγαίο, κάθε ημέρα έχουμε παραβιάσεις και η απάντηση από ελληνικής πλευράς είναι το σκοτάδι που προσπαθούν να επιβάλουν στα ΜΜΕ.

Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου οι προκλήσεις έχουν ξεπεράσει όμως, τις προκλήσεις κάθε άλλης περιόδου. Τα ναυτικά επεισόδια, διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως αποκάλυψε το defencenet.gr την περασμένη Πέμπτη. Εκτός από την παύση ενημέρωσης των στρατιωτικών συντακτών το άλλο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα, ήταν η παύση των αναχαιτίσεων. Κάποιες διακριτικές αναγνωρίσεις μεταξύ 6 και 10 μιλίων και τίποτα άλλο.



Με αυτά τα δεδομένα πηγαίνει ο ΑΝΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας στην Άγκυρα για να συζητήσει τι, άραγε;

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.