Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Κ.Παπούλιας: "Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν μας πτοούν"


Στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο, βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος χθες παρακολούθησε την τελετή της Ανάστασης του Θεανθρώπου στα Ιωάννινα.



Ο Κ.Παπούλιας έφτασε στη Σκύρο γύρω στις 12:30 με στρατιωτικό αεροσκάφος και στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο διοικητής της Σμηναρχίας και οι τοπικές αρχές. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Μονάδα, όπου ευχήθηκε στους σμηνίτες "χρόνια πολλά" και εξήρε το έργο που επιτελούν, στο νευραλγικό για την άμυνα της χώρας, αυτό σημείο του Αιγαίου.

Αναφερόμενος στην Τουρκία έκανε λόγο για "δύστροπους γείτονες" και υποστήριξε ότι "Οι προκλήσεις δεν μας πτοούν".

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε Ανάσταση στην Ύδρα και σε δήλωσή του ανέφερε ότι στις σημερινές, δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, η Ανάσταση μας δίνει δύναμη, χαρά και ανθρωπιά. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα τα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες της και ευχήθηκε "χρόνια πολλά" στον απανταχού Ελληνισμό.

Μήνυμα ενότητας, έστειλε σήμερα από την Κόρινθο, όπου επισκέφθηκε το 6ο Σύνταγμα Πεζικού, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τσούγκρισε κόκκινα αυγά και αντάλλαξε ευχές με τους στρατευμένους.

«Ανάσταση σημαίνει “παλεύω για το καλύτερο”. Αλλά, ο ελληνικός λαός περνάει σήμερα, το δικό του οικονομικό “Γολγοθά”, σε μία ώρα που το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας έχει πια χρεοκοπήσει. Και η κρίση απαιτεί λύσεις, τομές, τολμηρές και υπεύθυνες", δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Χθες το βράδυ ο κ. Σαμαράς παρακολούθησε τη λειτουργία της Ανάστασης στο Ναύπλιο και σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

«Η ανάσταση για όλο τον ελληνισμό συμβολίζει τη συνειδητή αγάπη, την ανθρωπιά και την ελπίδα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, σε αυτή τη μεγάλη ανηφόρα που έχουμε όλοι να περάσουμε, με οδηγό την ελπίδα και με συνειδητή αγάπη για την πατρίδα, και μπορούμε και πρέπει να περάσουμε τις δυσκολίες και θα τις ξεπεράσουμε», τόνισε ο κ. Σαμαράς.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.