Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Επικρίσεις Νετανιάχου προς Ερντογάν


Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου καταδίκασε τις επανειλημμένες "επιθέσεις" της Τουρκίας κατά της χώρας του, αναφερόμενος στη δήλωση του τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι το Ισραήλ αντιπροσωπεύει την "κύρια απειλή για την ειρήνη" στη Μέση Ανατολή.

"Εμείς ενδιαφερόμαστε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία και λυπάμαι που ο Ερντογάν αποφασίζει συνεχώς να επιτίθεται κατά του Ισραήλ", είπε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία τη συμπλήρωση ενός χρόνου στην πρωθυπουργία.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι, ο Ερντογάν επέκρινε δριμύτατα το Ισραήλ.

"Εάν μια χώρα κάνει χρήση δυσανάλογης δύναμης στην Παλαιστίνη, τη Γάζα, χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου, δεν θα της πούμε 'μπράβο'. Θα τη ρωτήσουμε πώς μπορεί να ενεργεί κατ΄αυτόν τον τρόπο", τόνισε.

"Υπήρξε μια επίθεση που προκάλεσε το θάνατο 1.500 ανθρώπων (στη Γάζα στα τέλη του 2008 και στις αρχές του 2009) και τα κίνητρα που επικαλέσθηκαν είναι ψευδή", πρόσθεσε.

"Δεν έχουμε αυτήν την προσέγγιση επειδή είμαστε μουσουλμάνοι. Η προσέγγισή μας είναι ανθρωπιστική", είπε ακόμα ο Ερντογάν.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.