Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Το τουρκικό UAV «Gοzcu» «ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΕ» ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ...


Με μη επανδρωμένο αεροσκάφος τουρκικής κατασκευής που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η Άγκυρα «κατασκόπευσε» το βόρειο Αιγαίο। Όπως αποκαλύπτει ο τουρκικός Τύπος στην άσκηση «Efes» που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες έλαβε μέρος και το «Gozcu». Είναι το όνομα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο χαρακτηρίζεται από τουρκικά δημοσιεύματα ως το «καμάρι της άσκησης» ή «άσκηση υπό το φώς της νύχτας».
Σημειώνεται πώς η άσκηση «Efes» έλαβε χώρα ανατολικά της Χίου και το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε εναέρια παρακολούθηση της περιοχής της ασκήσεως με βεληνεκές που φθάνει τα 15 χιλιόμετρα. Το «Gozcu» έχει κατασκευαστεί από την τουρκική εταιρεία «Kale Baykar» και είναι προγραμματισμένο σε περίπτωση που χάσει ή διακοπεί η επαφή του με το κέντρο ελέγχου για επτά δευτερόλεπτα να επιστρέφει αυτόματα στη βάση. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος χρησιμοποιείται εδώ και δύο χρόνια στη νοτιοανατολική Τουρκία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για παρακολουθήσεις και λήψη πληροφοριών και είναι η πρώτη φορά που –επισήμως τουλάχιστον- επιχειρεί και στο Αιγαίο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Gozcu είναι :

Βεληνεκές: 15 χιλιόμετρα
Ταχύτητα πτήσης: 55 χιλιόμετρα ανά ώρα
Επιχειρησιακό ύψος: 3.000 πόδια
Οροφή ύψους: 12.000 πόδια
Διάρκεια πτήσης: 60’
Άνοιγμα πτερύγων: Δύο μέτρα
Μήκος: 1,2 μέτρα
Απογείωση: Δια χειρός
Προσγείωση: Με αλεξίπτωτο / αυτόματη προσγείωση πάνω στην άτρακτο
Διαθέτει: Σύστημα θερμικής κάμερας και σύστημα κάμερας ημέρας

Στην άσκηση «Efes» οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν επίσης για πρώτη φορά το χάρτη holograph, ο οποίος σχεδιάστηκε από Τούρκους μηχανολόγους και τοπογράφους-μηχανικούς. Στην άσκηση έλαβαν μέρος και μονάδες της SAT και SAS, μέλη των ειδικών δυνάμεων με πτώση από ύψος 10.000 ποδών με αλεξίπτωτα, πραγματοποιώντας επιχείρηση διείσδυσης στην περιοχή των ασκήσεων. Παράλληλα, προέβησαν και σε δολιοφθορές εναντίον εγκαταστάσεων ραντάρ. Επίσης συμμετείχαν ελικόπτερα και πολεμικά αεροσκάφη, καθώς και στρατιωτικές μονάδες των χερσαίων δυνάμεων, όπως δύο μηχανοκίνητα τάγματα, ένα τάγμα αρμάτων, τρία τάγματα πυροβολικού, 33 ελικόπτερα, 45 άκατοι και 17 διάφορα πλοία της Διοίκησης Αμφιβίων Σκαφών των Ναυτικών Δυνάμεων, δύο τάγματα πεζοναυτών, 46 πολεμικά αεροσκάφη, τέσσερα μεταγωγικά, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικής πληροφόρησης, τρεις ειδικές δυνάμεις της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και μονάδες της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής και της Παράκτιας Ασφάλειας συνολικής δυνάμεως 6।963 ανδρών.

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.