Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Γαλλία: Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, άνω των 5 δισ ευρώ, τα επόμενα τρία χρόνια


Η Γαλλία πρόκειται να περικόψει κατά περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σε διάστημα τριών ετών, τον αμυντικό της προϋπολογισμό, στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού του δημοσίου ελλείμματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ερβέ Μορέν, τονίζοντας παράλληλα ότι θα διατηρήσει το εξοπλιστικό επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων.

"Υπάρχει μία διαφορά σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τρία χρόνια" μεταξύ του νόμου περί στρατιωτικού προγραμματισμού και του ανώτατου ορίου που όρισε ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αποφάσισε πάγωμα των κρατικών δαπανών για τα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε ο Ερβέ Μορέν στην εφημερίδα La Tribune.

Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο ότι το βάρος θα παραμείνει στον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν κυρίως από τις διοικητικές δαπάνες.

Ο γαλλικός στρατός συμμετέχει σε διάφορες διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων και στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, όπου έχει αναπτύξει 3.750 άντρες.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το γαλλικό κράτος πρόκειται να μειώσει κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ τις δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.