Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Κατά 81% αυξημένο το κόστος παραγωγής του F-35



Το προβλεπόμενο κόστος του προγράμματος F-35 Joint Strike Fighter της Lockheed Martin Corp είναι αυτή τη στιγμή 382 δισεκατομμύρια δολάρια, 65% υψηλότερο από το εκτιμώμενο ποσό των 232 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όταν δηλαδή το πρόγραμμα άρχισε το 2002, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Αυτή η συγκεκριμένη προβολή του προγράμματος, προιόν ανάλυσης ανεξάτητων εμπειρογνωμόνων του Αμερικανικού Πενταγώνου αποστέλλεται σήμερα στο Κογκρέσο.

Οι εκθέσεις του γραγείου κόστους-ανάλυσης του Πενταγώνου, αναφέρουν την τιμή ανά μονάδα - συμπεριλαμβανομένης της έρευνας, της ανάπτυξης και του κόστους κατασκευής - με 112,4 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 81% περισσότερο από την αρχική εκτίμηση των 62 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το κόστος παραγωγής ανά μονάδα εκτιμάται ότι ανέρχεται σε $ 92,4 εκατομμύρια δολάρια, σχεδόν το 85% υψηλότερο από τα προβλεπόμενα 50 εκατομμύρια δολάρια, όταν το πρόγραμμα άρχισε το 2002.

Το πρόγραμμα βρίσκεται ήδη με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση σε βασικά σημεία, συμπεριλαμβανομένων την ολοκλήρωση της αναπτυξιακής φάσης και των πτητικών δοκιμών, καταπολέμηση των δοκιμών, αρχής γενομένης πλήρους κλίμακας παραγωγή και στη συνέχεια κηρύσσει την πρώτη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού μονάδες έτοιμος για μάχη.

Οι καθυστερήσεις και η αύξηση του κόστους είναι συνέπεια του ανασχεδιασμού, την αναποτελεσματικότητα στην παραγωγή, τον έλεγχο τωβ προβλημάτων.

Η ανεξάρτητη ομάδα της ανάλυσης του κόστους είναι περισσότερο απαισιόδοξη από εκείνη του γραφείου του προγράμματος της Lockheed Martin, διότι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό από ιστορικά δεδομένα άλλων προγραμμάτων αεροσκαφών, όπως το F-18 της Boeing και το F-22 της Lockheed Martin.

Η εκτίμηση των 382 δισεκατομμυρίων δολαρίων έρχεται μόλις δύο μήνες μετά την τελευταία εκτίμηση του Πενταγώνου μα το κόστος να προσδιορίζεται σε 328 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η νέα ανάλυση του κόστους συντάχθηκε για να συμμορφωθεί με νόμο του 1982 που απαιτεί την αξιολόγηση του κάθε εξοπλιστικού προγράμματος που υπερβαίνει τις αρχικές προβλέψεις για αύξηση του κόσοτυς κατά 50%.

Το Πεντάγωνο θα πρέπει επίσης να πιστοποιήσει προς το Κογκρέσο ότι το πρόγραμμα είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια. Η πιστοποίηση συνοδεύει τη νέα ανάλυση κόστους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Μπράιαν Γουίτμαν.

τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.