Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Έρχεται το ΕΜΠΑΕ χωρίς περικοπές!!!!


«Ούτε ένα ευρώ από το ΕΜΠΑΕ που θα ανέλθει στα 8,2-8,5 δις. ευρώ δεν θα περικοπεί τα ερχόμενα χρόνια. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 0,75% του μέσου ΑΕΠ στην πενταετία 2011-2015 και είναι η «ασφάλεια ζωής» της χώρας. Έχουμε τεράστια ευθύνη έναντι των μελλοντικών γενεών. Βλέπετε τι γίνεται καθημερινά στο Αιγαίο».
Στην παραπάνω δήλωση προέβη ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που υπάρχουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ζητήσει περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών σε ότι αφορά τα κύρια προγράμματα.


Αντίθετα επιμένει στην δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών μέχρι και 20% ετησίως! Το νέο πλαίσιο θα υλοποίησης των αμυντικών δαπανών θα διακρίνεται από «απλότητα και διαφάνεια», όπως υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου αναφερόμενες στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται, με τις διακρατικές συμφωνίες ως βάση για τις νέες συμβάσεις.

Στο μεταξύ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διακρίνοντας την κακή κατάσταση των αμυντικών βιομηχανιών, αλλά και την δυσπιστία που επικρατεί στο εξωτερικό σε ότι αφορά τις προθέσεις υλοποίησης των αμυντικών επενδύσεων στέλνει υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία στην έκθεση χερσαίων συστημάτων EUROSATORY 2010: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνει ως προσωπικό του απεσταλμένο τον πρέσβη Γ.Χρονόπουλο, ως επικεφαλή της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ο πρέσβης διαχειρίζεται αυτή την στιγμή τις μεγάλες διακρατικές συμβάσεις με Ρωσία και Γαλλία για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL και τις φρεγάτες FREMM και έχει εμπλοκή και στην διακρατική συμφωνία για την προμήθεια των πυρομαχικών των 120 χλστ. για τα άρματα μάχης.

H αποστολή, αν και ολιγομελής λόγω των οικονομικών περικοπών, εν τούτοις επιλέχθηκε να είναι υψηλού επιπέδου με επικεφαλή έναν άνθρωπο που διαχειρίζεται αυτή την στιγμή τις κυριότερες συμβάσεις προμήθειας αμυντικού υλικού.

Το ΕΜΠΑΕ θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως κατ’αποκλειστικότητα έχει γράψει εδώ και δύο μήνες το defencenet.gr και μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο προς ψήφιση και το νομοσχέδιο για τις προμήθειες.

Στο μεταξύ μία είδηση από τις ΗΠΑ δείχνει να έχει ιδιαίτερη σημασία: Η απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα να μειώσει τη χρηματοδότηση το τομέα των παραδοσιακών όπλων κατευθύνοντας μεγάλα κεφάλαια στους τομείς υψηλής τεχνολογίας συστημάτων, όπως τα πάσης φύσεως μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους, θαλάσσης και αέρος, έχει δώσει τεράστια ώθηση στη σύναψη νέων συμβολαίων με στόχο την εξαγορά μικρότερων εταιρειών του κλάδου.

«Πιστεύω ότι οι συμφωνίες στο εξής θα αφορούν ολοένα λιγότερο την εξαγορά εργοστασίων κατασκευής όπλων και περισσότερο με την απόκτηση εξειδικευμένου προσωπικού, τεχνογνωσίας και σύγχρονων τεχνολογιών», σχολιάζει

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.