Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


«Η ελληνική δημοσιονομική κρίση δεν θα επηρεάσει τις προμήθειες γαλλικού στρατιωτικού υλικού από τη χώρα αυτή το 2010, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει μια "διολίσθηση" μελλοντικών συμβολαίων», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας.

«Κανένα από τα πρόσθετα φορολογικά μέτρα λιτότητας που αποφασίστηκαν κατά το μήνα Μάρτιο του 2010 δεν θα πρέπει να επηρεάσει, φέτος, τον προϋπολογισμό των εξοπλιστικών προγραμμάτων του ελληνικού υπουργείου Άμυνας», διαβεβαιώνει το γαλλικό υπουργείο.

Ωστόσο, συμπληρώνει ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν δυσχέρειες κατά την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αναφορικά με τις μελλοντικές εξοπλιστικές συμφωνίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σημειώνεται ότι οι δύο χώρες είχαν αρχίσει τις συζητήσεις το 2009 για την αγορά από την Αθήνα έξι φρεγατών FREMM, καθώς και 15 ελικοπτέρων Super Puma.
Πρακτικά οι Γάλλοι ανησυχούν για την συμφωνία με τα ελικόπτερα, αφού για τις FREMM δεν υπάρχει θέμα: Ασχετα με τις ανακρίβειες που έχουν γραφτεί τελευταία, η DCNS γνωρίζει ότι πριν το καλοκαίρι του 2011 δεν θα έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση και δεν ανησυχεί. Δηλαδή το πρόγραμμα δεν εμφανίζει καθυστέρηση από αυτά που ήταν γνωστά από το φθινόπωρο του 2009.

Σύμφωνα πάντα με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, η Ελλάδα προτίθεται να μειώσει τον προϋπολογισμό της για την Άμυνα κατά 6,6% το 2010, για να συμβάλει στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της, αλλά η προσπάθεια αυτή θα αφορά ουσιαστικά τις δαπάνες λειτουργίας.

Από την πλευρά του, το ΥΕΘΑ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου, επανέλαβε τη θέση του υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι η κυβέρνηση τιμά τις συμφωνίες, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη τα δημοσιονομικά δεδομένα



Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.