Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Στο κυνήγι της μίζας για «Παπανικολή»


Αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών προς το Μόναχο για στοιχεία

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις γερμανικές αρχές σχετικά με την υπόθεση της αγοράς τεσσάρων υποβρυχίων το 2000 και τις μίζες που καταβλήθηκαν από την εταιρεία Ferrostaal AG θα διατυπώσει εντός των προσεχών ημερών η Εισαγγελία Αθηνών, δίνοντας νέα ώθηση στη διερεύνηση του σκανδάλου.

Η γερμανική δικαιοσύνη έχει ήδη δρομολογήσει έρευνες από τις οποίες έχουν προκύψει «χρήσιμες πληρωμές» της εταιρείας και στην Ελλάδα, που έφτασαν σε ποσοστό 5% επί της αξίας αγοράς των υποβρυχίων. Ειδικότερα για το «Παπανικολής» υπάρχουν καταθέσεις ενώπιον των γερμανικών εισαγγελικών αρχών, που αναφέρονται σε μίζες 10 έως 12 εκατ. ευρώ.


Η Εισαγγελία Eφετών Αθηνών θα ζητήσει από την Εισαγγελία του Μονάχου τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης, ο οποίος, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, περιέχει κρίσιμα για τις ελληνικές αρχές στοιχεία. Παράλληλα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίζεται τις έρευνες στρέφει το ενδιαφέρον της και στο Λονδίνο, όπου είχε την έδρα της θυγατρική εταιρεία της Ferrostaal AG. Η θυγατρική είχε αναλάβει τη διαχείριση των «χρήσιμων πληρωμών» προς τη χώρα μας μέσω ενός ενδιάμεσου Ελληνα, ο οποίος διατηρούσε «εταιρεία συμβούλων».

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.