Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Οι Τούρκοι απαιτούν παραλαβή των Ισραηλινών HERON εντός Ιουνίου.



Παρά την επιδείνωση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων μετά το αιματηρό ρεσάλτο των ισραηλινών στο υπό τουρκική σημαία κρουαζιερόπλοιο MAVI MARMARA το οποίο μετέφερε 600 ακτιβιστές στην Γάζα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας σε δηλώσεις που έκανε χτές επεσήμανε ότι η πρόσφατη κρίση δεν θα πρέπει να καθυστερήσει την παράδοση των 4 υπολοίπων από τα 10 συστήματα UAV HERON που έχουν παραγγείλει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι παραδόσεις των υπολοίπων συστημάτων θα πρέπει να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 2010. Τα συγκεκριμένα συστήματα θεωρούνται απαραίτητα για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες τους τελευταίους μήνες έχει υποστεί σημαντικές απώλειες από τη δράση των μαχητών του PKK (συνολικά 42 νεκρούς μέσα σε 5 μήνες).

Οι συνεχόμενες απώλειες έχουν προκαλέσει την αντίδραση της κοινής γνώμης η οποία κατηγορεί την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ότι δεν παρέχει στα στρατεύματα τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση των μαχητών του PKK και την μείωση των απωλειών του τουρκικού Στρατού.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.