Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010


Kινεζικά αεροσκάφη αγοράζει η Βενεζουέλα

Η Βενεζουέλα εκταμιεύει 82 εκατ. δολάρια για να αγοράσει τη δεύτερη παρτίδα από κινεζικά αεροσκάφη.Η Βενεζουέλα θα διαθέσει 82 εκατ. δολάρια για να αγοράσει τη δεύτερη παρτίδα από κινεζικά εκπαιδευτικά και ελαφρά μαχητικά αεροσκάφη Κ-8, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Τσάβες έχει παραγγείλει 18 Κ-8 από την Κίνα, και τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβε τα πρώτα έξι αεροσκάφη.

«Εγκρίναμε 82 εκατ. δολάρια για τη δεύτερη παρτίδα των κινεζικών Κ-8. Τα αεροσκάφη προορίζονται για την άμυνα της χώρας μας», τόνισε ο Τσάβες στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του.

Οι ΗΠΑ, που κατηγορούν τον Τσάβες για τις σχέσεις του με την Κούβα και το Ιράν, έχουν επιβάλει από το 2006 εμπάργκο στις αγορές όπλων στη Βενεζουέλα.

Ο Τσάβες, που δηλώνει ότι επιθυμεί να αγοράσει συνολικά 40 κινεζικά Κ-8, αναγκάστηκε να στραφεί στην Κίνα, έπειτα από την αποτυχία του να προμηθευτεί μαχητικά αεροσκάφη από βραζιλιάνικη εταιρεία, κυρίως διότι περιλάμβαναν αμερικανικά ηλεκτρονικά συστήματα.

Η Βενεζουέλα σχεδιάζει να αγοράσει σύστημα κινεζικών ραντάρ και να ξοδέψει 4 δισ. δολάρια σε ρωσικά οπλικά συστήματα, όπως άρματα μάχης, συστοιχίες πυραύλων και μαχητικά αεροσκάφη, για να αντικαταστήσει τα αμερικανικά F-16, για τα οποία παρουσιάζεται έλλειψη ανταλλακτικών λόγω του εμπάργκο.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.