Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Kαθελκύστηκε το πρώτο υποβρύχιο της κλάσης Project 885 Yasen (Graney)


Καθέλκύστηκε το πρώτο υποβρύχιο της κλάσης Project 885 Yasen (Graney) στα ναυπηγεία του Sevmash στις 15 Ιουνίου. Το νέο ρωσικό υποβρύχιο ονομάστηκε Severodvinsk, και η κατασκευή του ξεκίνησε το 1993 αλλά λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε η Ρωσία την περίοδο εκείνη καθυστέρησε η ναυπήγηση του. Το υποβρύχιο επρόκειτο τελικά να παραδοθεί στις 7 Μαίου του 2010 αλλά λόγω τεχνικών προβλημάτων η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουνίου του 2010.

Το 2009 ξεκίνησε η ναυπήγηση και του δεύτερου σκάφους της κλάσης Yasen, το νέο υποβρύχιο θα ονομαστεί Kazan και ενσωματώνει τεχνολογικές βελτιώσεις σε σχέση με το πρώτο σκάφος της κλάσης. Τα υποβρύχια της κλάσης Yasen είναι εξοπλισμένα με 24 βλήματα τύπου cruise 3M51 Alfa SLCM, και SS-NX-26 Oniks SLCM ή εναλλακτικά με βλήματα SS-N-21 Granat/Sampson SLCM. Επιπρόσθετα το υποβρύχιο διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες καθώς και πυραύλους κατά σκαφών επιφανείας SS-N-16 Stallion.

Το νέο υποβρύχιο πρόκειται να ενταχθεί στη δύναμη του ρωσικού Ναυτικού στα τέλη του 2010 ή στην αρχή του 2011. Στην τελετή αποδοχής του πλοίου παρευρέθη ο Ρώσος Πρόεδρος Dmitry Medvedev.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki - stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.