Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Γερμανικές Παλινωδίες και στα NH-90!!


Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις μάχονται με τα νέα τεχνικά προβλήματα ενός από τα ακριβότερα εξοπλιστικά προγράμματα της Γερμανίας, αυτό των μεταφορικών ελικοπτέρων NH90, τα οποία βρίσκονται υπό προμήθεια και από τον Ελληνικό Στρατό.

Ο Γερμανικός Στρατός (Bundeswehr) έχει περιορίσει τις πτητικές δραστηριότητές του με το ελικόπτερο, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Αμύνης την προηγούμενη Δευτέρα στο Reuters. Ο λόγος είναι μια βλάβη του κινητήρα σε ένα αυστραλιανό NH90. Έκτοτε, η Bundeswehr αποφεύγει ορισμένους εναέριους ελιγμούς. Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, η Γερμανία πάγωσε τις παραλαβές των ελικοπτέρων Tiger.


Για τον κατασκευαστή, την εταιρία Eurocopter, αυτό σημαίνει ότι μετά τα πρόσφατα προβλήματα με το επιθετικό ελικόπτερο Tiger, δέχεται ένα νέο πλήγμα για το ήδη κατά 4 χρόνια χρονικά καθυστερημένο πρόγραμμα. Η EADS θα πρέπει να περιμένει αυτόματα για τα χρήματά της, μια και για κάθε ελικόπτερο καταβάλλονται περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ μόνο κατά την παράδοση.

Σε στρατιωτικές κύκλους ειπώθηκε ότι η Αυστραλία έχει παύσει την λειτουργία με το NH90, μετά από αρκετές αστοχίες του κινητήρα. Το γερμανικό υπουργείο άμυνας αναφέρει ωστόσο μόνο μία βλάβη του κινητήρα, για την οποοία ενημερώθηκε από την εταιρία.

Στη συνέχεια, το γερμανικό υπουργείο αμύνης επέβαλε ορισμένες ειδικές ρυθμίσεις για την εξασφάλιση της ασφάλειας των πτήσεων στο γερμανικό NH90, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου. "Μέχρι το τέλος των εν εξελίξει ερευνών, οι κινητήρες υποβάλλονται σε έρευνα πριν από κάθε πτήση, επιπλέον ορισμένοι ελιγμοί αποφεύγονται."

Εκνευρισμένος ο υπουργός Αμύνης κ. Karl-Theodor zu Guttenberg ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Αεροδιαστημικής ILA στο Βερολίνο, η οποία ξεινάει στις 08 Ιουνίου. Επίσημα, το υπουργείο αναφέρει ως τον λόγο της ακύρωσης προβλήματά με το προωπικό χρονοδιαγράμμα του υπουργού.

Τα τρία NH90, τα οποία έχει αυτή τη στιγμή η Bundeswehr στο δυναμικό της, χρειάζονται επειγόντως στο Αφγανιστάν, αλλά εν αντιθέσει των συμβάσεων με την εταιρία, τα ελικόπτερα δεν είναι λειτουργικά.

Ο Γερμανικός Στρατός έχει παραγγείλει 122 ελικόπτερα του συγκεκριμένου τύπου, για πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων : elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.