Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Επιτυχής βολή του THAAD



Η Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (MDA: Missile Defense Agency) και η 6η Ταξιαρχία Αντιαεροπορικού Πυροβολικού (6th Air Defense Artillery Brigade) του Αμερικανικού στρατού πραγματοποίησαν επιτυχημένη δοκιμαστική βολή με το αντι-πυραυλικό σύστημα THAAD (Terminal High Altitude Area Defense).


Η βολή έγινε στις 28 Ιουνίου στις 9.37 μετά μεσημβρίας τοπική ώρα Χαβάης. Πέντε λεπτά νωρίτερα είχε λάβει χώρα η εκτόξευση βλήματος-στόχου από πλωτό εκτοξευτή επί πλατφόρμας (φορτηγίδας) από το πυραυλικό πεδίο δοκιμών Ειρηνικού (PMRF: Pacific Missile Range Facility), που βρίσκεται στο νησί Kauai του νησιωτικού συμπλέγματος της Χαβάης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλοι οι αντικειμενικοί στόχοι της δοκιμής επετεύχθησαν πλήρως. Η δοκιμή εξομοίωνε την προσβολή μικρού βεληνεκούς βαλλιστικού βλήματος, η δε εμπλοκή του στόχου έγινε εντός της γήινης ατμόσφαιρας. Αμέσως μόλις επετεύχθη ο εντοπισμός και η ιχνηλάτιση του στόχου, το σύστημα THAAD επέλυσε την εξίσωση βολής και εκτόξευσε βλήμα το οποίο εγκλώβισε τον στόχο και τον αναχαίτισε. Η αναχαίτιση έγινε στο κατώτερο δυνατό ύψος εμπλοκής του συστήματος, το οποίο φυσικά έχει δυνατότητα εμπλοκής και καταστροφής στόχων και εκτός της γήινης ατμόσφαιρας. Όλος ο χειρισμός και η λειτουργία του συστήματος THAAD έγινε από το στρατιωτικό προσωπικό της 6ης Ταξιαρχίας Αντιαεροπορικού Πυροβολικού, που μάλιστα αγνοούσε και τον προγραμματισμένο χρόνο εκτόξευσης.

Στη δοκιμή συμμετείχε επίσης και το σύστημα διοίκησης και ελέγχου, διαχείρισης μάχης και επικοινωνιών (C2BMC: Command and Control, Battle Management and Communications) όπως επίσης και στοιχεία του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot (που είναι εγκατεστημένο στο PMRF) το οποίο συνεργάστηκε με το THAAD και αντάλλαξε δεδομένα παρακολούθησης συντριμμάτων στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Η εν λόγω δοκιμή ήταν η έβδομη επιτυχής σε ισάριθμη σειρά δοκιμών του επιχειρησιακής διαμόρφωσης συστήματος THAAD.

Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.