Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

TOYΡΚΙΑ: Βομβάρδισαν την ίδια τους την πόλη...


Απίστευτες σκηνές βομβαρισμού της τουρκικής πόλης Tunceli, η οποία βρίσκεται στην κεντροανατολική Τουρκία από τρία τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-1 Cobra κατά την διάρκεια επιχείρησης ανταρτών του του PΚΚ, οι οποίοι όμως είχαν αποχωρήσει στο μεταξύ. Τα τρία τουρκικά επιθετικά ελικόπτερα προσβάλουν στόχους λίγο πριν πέσει το φως της νύχτας, ακόμα και μέσα στο κέντρο της πόλης, όπως θα δείτε στο βίντεο, με το πυροβόλο των 20 χλστ. και τις ρουκέτες των 2,75 ιντσών, χωρίς ουσιαστικά να στοχεύουν. Υποτίθεται ότι προσέβαλαν τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής των ανταρτών!

Οι Κούρδοι είχαν κτυπήσει ένα σταθμό της Στρατοχωροφυλακής. Η επιχείρηση διήρκησε μέχρι τις βραδυνές ώρες χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα αφού δεν ήταν δυνατόν να προσβληθεί μία ανταρτική ομάδα με μαζικά πυρά επιθετικών ελικοπτέρων.

Η πόλη Tunceli έχει 35.000 κατοίκους και στο βίντεο που θα δείτε, ακούγονται οι τρομαγμένες φωνές των ... Τούρκων οι οποίοι δέχονται επίθεση από τα δικά τους ελικόπτερα! Είναι και ένα καλό δίδαγμα η εν λόγω επιχείρηση: Οταν δεν διαστάζουν να βομβαρδίσουν την ίδια τους την πόλη στην κεντρική Τουρκία, σε περίπτωση επιχειρήσεων στο Ανατολικό Αιγαίο ή στην Θράκη, είναι βέβαιο ότι οι κατοικημένες περιοχές και οι άμαχοι θα αποτελέσουν στόχο.

Χθες δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν το όχημα τους δέχθηκε επίθεση με ρoυκέτες στην επαρχία Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, την Πέμπτη, δήλωσε ένας ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος. Τό όχημα κινούνταν στην εθνική οδό μεταξύ Χακάρι και Cukurca όταν δέχθηκε την επίθεση με ρουκέτες οι οποίες εκτοξεύθηκαν απο ορεινή περιοχή. Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Χακάρι στο Κρατικό Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Στο μεταξύ πριν λίγες ώρες οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανακοίνωσαν τον τερματισμό της μονομερούς τους εκεχειρίας με την Τουρκία, την ώρα που ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί πραγματοποιεί μια ιστορική επίσκεψη στη χώρα αυτή.

Ο υπεύθυνος εξωτερικών σχέσεων του PKK Αχμέντ Ντενίς που έχει καταφύγει στην ορεινή περιοχή Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "η μονομερής εκεχειρία με την Τουρκία έλαβε τέλος. Για τον τερματισμό της εκεχειρίας ευθύνεται η τουρκική κυβέρνηση λόγω των επιθέσεων εναντίον του κουρδικού λαού".

"Το PKK έχει ανακοινώσει τα τελευταία χρόνια έξι φορές εκεχειρία, αλλά η τουρκική κυβέρνηση δεν τη σεβάστηκε ποτέ, επιτέθηκε στις δυνάμεις μας και συνέλαβε τα πολιτικά στελέχη μας στην Τουρκία", προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 1.500 μέλη του PKK έχουν συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές εδώ και έναν χρόνο.

Ο Ντενίς κατηγόρησε επίσης την Τουρκία και το Ιράν, δύο χώρες στις οποίες υπάρχει σημαντικός κουρδικός πληθυσμός και αυτονομιστικά κινήματα, ότι "συνεργάζονται στον στρατιωτικό τομέα και σε αυτόν των πληροφοριών για να αφανίσουν τον κουρδικό λαό και τη δίκαιη υπόθεσή του".

«Η αυξανόμενη βία του τουρκικού κράτους, η πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης που σκοπό έχει την καταστολή κάθε πολιτικής έκφρασης του κουρδικού λαού, η καταπίεση εις βάρος του κουρδικού λαού, οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού καθιστούν την κυβέρνηση του ΑΚΡ υπεύθυνη για τον επερχόμενο τραγικό πόλεμο» αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση του στρατιωτικού σκέλους του ΡΚΚ.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που ο Μπαρζανί πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή στην Τουρκία ως πρόεδρος της αυτόνομης κουρδικής περιοχής του βορείου Ιράκ. Κατά τις συναντήσεις του με τις τουρκικές αρχές, ο Μπαρζανί δεσμεύτηκε για την αποτροπή των επιθέσεων του PKK κατά της Τουρκίας από το ιρακινό έδαφος και δήλωσε έτοιμος για "κάθε είδους συνεργασία με την Τουρκία" με στόχο τη δημιουργία καλύτερων σχέσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και την περιοχή του.
Σημειώνεται ότι κατά τις μάχες των τελευταίων εβδομάδων πάνω από 40 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε μάχες με Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.