Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

US Army: Βήμα σημειωτόν στις αναβαθμίσεις των Μ109 ΡΙΜ


Ο Αμερικανικός Στρατός αποφάσισε να προχωρήσει στην αναβάθμιση των πυροβόλων Μ109 ΡΙΜ (Paladin Integrated Management) με χαμηλότερο ρυθμό, προκειμένου να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις που αφορούν στην απόκτηση ενός νέου αυτοκινούμενου πυροβόλου.

Ο Στρατός είχε θέσει ως στόχο να διαθέτει έτοιμα προς επιχειρησιακή χρήση 440 πυροβόλα, μαζί με το όχημα ανεφοδιασμού με πυρομαχικά στο πεδίο της μάχης.

Στόχος είναι να δοθεί περισσότερος χρόνος στον Στρατό και τα ειδικά κέντρα αξιολόγησης, να θεωρήσουν τις λύσεις για ένα μελλοντικό σύστημα αυτοκινούμενου πυροβόλου σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Το περασμένο έτος, ο Αμερικανικός Στρατός, έπειτα από τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες παραγωγής νέων αυτοκινούμενων πυροβόλων, αποφάσισε να θέσει ως υψηλή προτεραιότητα την παραγωγή ρυμουλκούμενων πυροβόλων.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωσή του ότι το πρώτο μοντέλο του νέου χερσαίου οχήματος μάχης (Ground Combat Vehicle) θα ήταν αποκλειστικά για τη μεταφορά πεζικού, οι προσπάθειες για την απόκτηση σύγχρονων αυτοκινούμενων πυροβόλων κατευθύνθηκαν προς το πρόγραμμα ΡΙΜ.

Τμήμα ειδήσεων: elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.