Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Προς υλοποίηση το πρόγραμμα ναυπήγησης 6 Υποβρυχίων Scorpene για το Ινδικό ναυτικό



Ανακοινώθηκε από την ινδική κυβέρνηση η αίτηση για την παροχή πληροφοριών για την αγορά έξι υποβρυχίων για το ινδικό Ναυτικό. Πιο συγκεκριμένα η ινδική κυβέρνηση προτίθεται να δαπανήσει Rs 50.000 crore για την αγορά 6 συμβατικής πρόωσης υποβρυχίων.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Project-75 India (P-75I) και είναι ένα από τα μεγαλύτερα του ινδικού εξοπλιστικού προγράμματος μεγαλύτερο και από την αγορά των 126 μαχητικών αεροσκαφών για την ινδική Αεροπορία. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αγοράς 6 υποβρυχίων Scorpene κόστισε RS 20.000 crore.

Η Υπηρεσία Στρατιωτικών Προμηθειών αποφάσισε ότι 3 από τα 6 υποβρύχια που θα αγοραστούν, θα ναυπηγηθούν με ξένη βοήθεια στα κρατικά ναυπηγεία Mazagon Docks (MDL) στην Βομβάι και ένα στα επίσης κρατικά ναυπηγεία Hindustan Shipyard Ltd (HSL) στην πόλη Visakhapatnam στην Αν. Ινδία.

Τα υπόλοιπα δύο υποβρύχια είτε θα ναυπηγηθούν στο εξωτερικό από την εταιρεία που θα παράσχει την τεχνογνωσία είτε από ιδιωτικά ναυπηγεία της Ινδίας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς κάθε ένα από τα υποβρύχια που πρόκειται να αγοραστούν θα κοστίσει Rs 8,500 crore.

Τα νέα υποβρύχια θα έχουν σχεδίαση Stealth θα διαθέτουν σύστημα AIP. Το ινδικό Ναυτικό εκτιμά ότι το 2015 η δύναμη του υποβρύχιου στόλου θα έχει μειωθεί κατά το ήμισυ. Αυτή την περίοδο το ινδικό Ναυτικό διαθέτει 10 υποβρύχια Kilo, 1 Foxtrot, 4 Type 209/1500.

Το υπάρχον πρόγραμμα ναυπήγησης 6 υποβρυχίων Scorpene έχει ήδη καθυστερήσει τρία χρόνια, με το πρώτο να παραδίνεται το 2012.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.