Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Αντιαεροπορικό σύστηµα µε πανίσχυρες ακτίνες λέιζερ!




Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ...

Ενα βήμα πιο κοντά στον «πόλεµο των άστρων» έκανε η ανθρωπότητα. Ακτίνες λέιζερ χρησιµοποιήθηκαν για πρώτη φορά από το αµερικανικό ναυτικό για την κατάρριψη µη επανδρωµένων αεροσκαφών.

Το νέο όπλο παρουσιάστηκε στο αεροναυτικό σαλόνι του Φάρνµποροου στη Βρετανία από την αµερικανική εταιρεία Raytheon. Το σύστηµα των λέιζερ (CΙWS) µπορεί να χρησιµοποιηθεί είτε µόνο του είτε µαζί µε άλλο οπλικό σύστηµα εναντίον πυραύλων, όλµων και µικρών πλοίων. Η ακτίνα που δηµιουργείται έχει ισχύ 50 κιλοβάτ και είναι αόρατη έως ότου χτυπήσει ένα αεροσκάφος που µπορεί να βρίσκεται σε απόσταση έως και 3 χιλιοµέτρων όταν χτυπηθεί το σκάφος αρχίζει να φλέγεται. Οι πρώτες δοκιµές έγιναν στην Καλιφόρνια τον περασµένο µήνα και σύµφωνα µε τους υπεύθυνους θα είναι έτοιµο για πλήρη στρατιωτική χρήση έως το 2016.


Το οπλικό αυτό σύστηµα εντυπωσίασε στο διεθνές αεροναυτικό σαλόνι του Φάρνµποροου, όµως εξίσου εντυπωσιακές είναι οι πωλήσεις αεροσκαφών που έγιναν εν µέσω της παγκόσµιας οικονοµικής ύφεσης, οι οποίες σύµφωνα µε τους υπολογισµούς ξεπερνούν σε αξία τα 25 δισ.δολάρια δείχνοντας ότι δηµιουργείται κλίµα αισιοδοξίας για την ανάκαµψη του τοµέα των αεροµεταφορών. «Η ανάκαµψη δείχνει να αρχίζει από την Ασία», είπε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, «ενώ και η Ευρώπη δείχνει σηµάδια ανάπτυξης». Στο σαλόνι πήραν µέρος 1.000 εκθέτες από 38 χώρες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη µελλοντική αγορά πολλών αεροσκαφών έδειξαν η Κίνα και η Ρωσία.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.