Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Κλοπή μεγάλης ποσότητας πυρομαχικών από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς


Πανικός στην Εθνική Φρουρά μετά την κλοπή βλημάτων και εκτοξευτών RPG από αποθήκη του στρατοπέδου της Παλώδιας. Συνολικά κλαπήκαν 10 κιβώτια και το κάθε κιβώτιο περιείχε έως 6 βλήματα τα οποία πλέον βρίσκονται στα χέρια αγνώστων και κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να τα αξιοποιήσουν.

Οι δράστες παραβίασαν τις τρεις κλειδαριές της αποθήκης και τις αντικατέστησαν με άλλες ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί αλλά και για να μπορέσουν να επιστρέψουν ανενόχλητοι. Αυτό που προκαλεί απορία είναι το πώς κατάφεραν να κουβαλήσουν τα κιβώτια τα οποία ζύγιζαν 335 κιλά. Το στρατόπεδο της Παλώδιας είναι από τα πλέον φυλασσόμενα στην ΕΦ αφού εκεί βρίσκονται αποθήκες με στρατιωτικό υλικό και αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό στις τάξεις της Ε.Φ. αφού κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει κλοπή από το συγκεκριμένο στρατόπεδο.

Συναγερμός σήμανε σε Εθνική Φρουρά, Υπουργείο Άμυνας και Αστυνομία μετά την διαπίστωση ότι μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών έχει κάνει φτερά από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς στην Παλώδια.
Ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρει ότι το Υπουργείο «έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης επειδή τέτοια περιστατικά θεωρούνται απαράδεκτα, καταδικαστέα και αξιόποινα».

Για διευκόλυνση των ερευνών, σε πρώτο στάδιο και μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Πέτρου Τσαλικίδη, ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, αποφάσισε τη μετάθεση του Διοικητή Αποθηκών.Παράλληλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Υπουργός Αμυνας,«έδωσε σαφέστατες οδηγίες να μην επιδειχθεί καμιά επιείκεια σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη των ανακρίσεων».

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.