Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Μαχαίρι στα εξοπλιστικά της Ιταλίας λόγω κρίσης..


Η οικονομική κρίση και οι περικοπές στις οποίες έχει οδηγήσει σε όλους τους τομείς, έπληξε και τα κύρια ιταλικά εξοπλιστικά πρόγραμμα αυτά των μαχητικών Eurofighter και των φρεγατών FREMM.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Ιγκνάζιο Λα Ρούσα, ο οποίος επισκέφτηκε για μερικές ώρες το αεροπορικό σόου στο Φάρνμπορο της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης δύο δις ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου μείωσης του δημοσίου χρέους, η Ιταλία, χώρα που μετέχει στην κοινοπραξία κατασκευής του μαχητικού, θα μειώσει τα EF-2000 Typhoon που θα αγοράσει

Η μείωση θα γίνει από τα αεροσκάφη της έκδοσης Tranche 3B για την οποία όμως τα μέλη της κοινοπραξία δεν έχουν ακόμα υπογράψει ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή.

Επιπρόσθετα, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, επιβεβαίωσε ότι αντί για 10 φρεγάτες τύπου FREMM που σχεδίαζε να προμηθευτεί το Ναυτικό της χώρας του, θα προχωρήσει στην προμήθεια έξι μονάδων και θα γίνει προσπάθεια να εξαχθούν οι υπόλοιπες τέσσερις, με τη Βραζιλία να προβάλει ως πιθανός πελάτης.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.