Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Σοκ από την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια


Σοκ στον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία από αγνώστους του δημοσιογράφου και γενικού διευθυντή του ΘΕΜΑ 9.89 Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη.

Τρεις άγνωστοι φορώντας λευκά πουκάμισα, σκούρα γιλέκα και μαύρα παντελόνια – έμοιαζαν δηλαδή με φόρμες αστυνομικών – χτύπησαν το κουδούνι στις 5:26 το πρωί και την στιγμή που ο δημοσιογράφος άνοιξε την εξώπορτα τον γάζωσαν με τουλάχιστον δέκα σφαίρες…

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, οι δράστες έτρεξαν με τα πόδια και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση…

Λίγη ώρα μετά στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου βρέθηκε καμένο ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί από το Σάββατο από την περιοχή του Αλίμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν δεκαεπτά κάλυκες - από εννιάρια πιστόλια - από τον τόπο της δολοφονίας!

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ενώ παρακολουθεί τις έρευνες και η Αντιτρομοκρατική. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για μαφιόζικο χτύπημα από αγνώστους που εκτέλεσαν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου…

Ψάχνουν τα ρεπορτάζ του δημοσιογράφου

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά… Μαρτυρίες, αλλά και στοιχεία «λένε» πως στις 5 και 26 τα ξημερώματα, άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος στην οδό Δαιδάλου 21 – όπου διέμενε ο Σωκράτης Γκιόλιας με τη σύζυγο του και το παιδί τους ηλικίας 2 ετών – και του ζήτησαν να κατέβει κάτω γιατί του κλέβουν το αυτοκίνητο.

Ο Γκιόλιας κατέβηκε γρήγορα στην είσοδο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο μάρκας Smart και εκεί άγνωστοι τον "γάζωσαν" πιθανότατα με δυο εννιάρια πιστόλια.

Οι δολοφόνοι στη συνέχεια έτρεξαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Γύρω στις 7 το πρωί σε σχετικά μικρή απόσταση από τον τόπο της δολοφονίας, βρέθηκε καμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εξετάζεται αν ήταν των δραστών. Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ από την αστυνομία δεν αποκλείεται καμία εκδοχή.

Κλιμάκια της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής έχουν σπεύσει στον τόπο του εγκλήματος. Οι πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί αρχίζουν να ψάχνουν λεπτομερώς τα ρεπορτάζ που δημοσίευσε ή ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει. Ίσως – λένε οι πληροφορίες – κάποιους να ενόχλησαν τα όσα δημοσίευσε και γι΄ αυτό σφράγισαν σε βάρος του συμβόλαιο θανάτου… Μάλιστα δεν αποκλείεται κάποιοι να τρόμαξαν από όσα ετοιμαζόταν να «βγάλει» και γι αυτό τον δολοφόνησαν με μαφιόζικο τρόπο. ‘Όπως υποστηρίζουν έμπειροι αστυνομικοί «το σχέδιο ήταν πολύ καλά οργανωμένο από επαγγελματίες δολοφόνους».

Οι καταθέσεις που θα δώσουν συνεργάτες, αλλά και συγγενείς του 37χρονου δημοσιογράφου ίσως φωτίσουν τη σκοτεινή και πρωτοφανή υπόθεση. Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας μπήκε και το καμένο όχημα προκειμένου να βρεθούν ίχνη DNA ή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας που εκτελείται δημοσιογράφος.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν 37 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού δύο ετών. Γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973 και ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας που στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε ο Σωκράτης. Αρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος σε ηλικία 19 ετών. Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους Ευθύμη.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.