Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

"Ξέμεινε" από χρήματα και το Αμερικανικό πεντάγωνο



Η κρίση χτύπησε όπως προκύπτει και το Πεντάγωνο καθώς υπάρχει η πιθανότητα για μη καταβολή μισθών...!!!

Ανοιχτό άφησε χθες το Πεντάγωνο το ενδεχόμενο να καταφύγει σε επιπλέον μέτρα, ανάμεσα στα οποία και η μη καταβολή των μισθών, αν το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο δεν περάσει το ύψους 37 δισ. δολαρίων νομοσχέδιο περί αμυντικών δαπανών, πριν τις διακοπές που το σώμα έχει τον Αύγουστο.


Ανώτατο στέλεχος των Δημοκρατικών είπε ότι οι βουλευτές θα βρουν έναν τρόπο να περάσουν τον νόμο «μέσα σ' αυτή τη περίοδο».

«Πρέπει να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εντάσεις αυξάνονται στο Πεντάγωνο σχετικά με την τύχη του νομοσχεδίου, το οποίο έχει βαλτώσει στο Κογκρέσο παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Υπουργού Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος χρειάζεται να χρηματοδοτήσει την δύναμη των 30.000 στρατιωτών που βρίσκεται στο Αφγανιστάν.

Ο Λευκός Οίκος επέτεινε τη δραματική κατάσταση απειλώντας να ασκήσει δικαίωμα αρνησικυρίας στις ύψους άνω των 800 εκ. δολαρίων περικοπές δαπανών στην εκπαίδευση, τις οποίες προσέθεσε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Ενώ ελπίζουμε και περιμένουμε ότι το Κογκρέσο θα τελειώσει την υπόθεση, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε να σχεδιάζουμε σοβαρά για το ενδεχόμενο να μη συμβεί αυτό», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζεφ Μορέλ, ο οποίος σημείωσε ότι «αν δεν αναληφθεί αμέσως δράση», ο στρατός και οι Πεζοναύτες θα ξεμείνουν από χρήματα τον Αύγουστο.

«Το Υπουργείο Άμυνας θα κάνει οτιδήποτε μπορεί για να συνεχίσει να προστατεύει τις ΗΠΑ και να στηρίζει το στρατό που έχει αναπτυχθεί», είπε ο Μορέλ.

«Αυτό ίσως συνεπάγεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί από πολλούς ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά σε αυτό το Υπουργείο να έρχονται στη δουλειά χωρίς την δυνατότητα να τους πληρώνουμε ή να πάρουμε άλλα μέτρα, που θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε», προσέθεσε ο εκπρόσωπος, διαβεβαιώνοντας ότι τελικά η δουλειά θα γίνει, τόσο στο Ιράκ, όσο και στο Αφγανιστάν αλλά και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Ο Γκέιτς εξέφρασε την ανησυχία του στους Ρεπουμπλικάνους με τους οποίους συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών προχθές Τρίτη, στο Καπιτώλιο. Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της μειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ είπε ότι «πρόκειται για πραγματικά επείγουσα ανάγκη».

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.