Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Νέο Kοσμοδρόμιο ετοιμάζει η Ρωσία..




Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει σχεδόν 25 δισεκατομμύρια ρούβλια (800 εκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή του κοσμοδρομίου Βοστότσνι, στην περιοχή του Αμούρ, στην Άπω Ανατολή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η κυβέρνηση θα επενδύσει 24,7 δισεκατομμύρια ρούβλια για να κατασκευάσει μέσα σε τρία χρόνια το κοσμοδρόμιο Βοστότσνι. Ελπίζω ότι το κοσμοδρόμιο θα διασφαλίσει την απόλυτη ανεξαρτησία της Ρωσίας στις διαστημικές δραστηριότητές της», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα η Ρωσία εκτοξεύει όλους τους ρωσικούς και τους ξένους δορυφόρους της από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο γειτονικό Καζακστάν. Η Μόσχα καταβάλει ετησίως στο Καζακστάν ενοίκιο 115 εκατομμυρίων δολαρίων για να χρησιμοποιεί το Μπαϊκονούρ.

Παράλληλα, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να επενδύσουν φέτος περίπου 100 δισ. ρούβλια (3,3 δισ. δολάρια) στον διαστημικό τομέα. «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα στο διάστημα και να ενισχύσουμε σημαντικά τη θέση της Ρωσίας στην παγκόσμια αγορά των διαστημικών υπηρεσιών», πρόσθεσε ο Πούτιν.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.