Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Εξουσίες KGB δίνει ο Πούτιν στην FSB!!!



Η Ανω Βουλή αποφάσισε να καταστήσει πανίσχυρη την Υπηρεσία Ασφαλείας ψηφίζωντας
Νόμο για την επέκταση των εξουσιών, οργανωτική αναβάθμιση και γενναία χρηματοδότηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSΒ) πέρασε η Ανω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου, με στόχο να την καταστήσει πανίσχυρη. Για προσπάθεια αναβίωσης της διαβόητης ΚGΒ στην υπηρεσία του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν και επιστροφή σε σταλινικού τύπου αντιλήψεις κάνει λόγο η ρωσική αντιπολίτευση, η οποία καταγγέλλει ότι αναγορεύεται σε «έγκλημα» η αντιπολιτευόμενη πολιτική σκέψη, όπως και επί ΕΣΣΔ.


Επιτρέπει στην FSΒ να εκδίδει «προειδοποιήσεις» σε οποιονδήποτε «δημιουργεί συνθήκες για τη διάπραξη εγκλήματος», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιες ακριβώς πράξεις θα επιτρέπουν μια τέτοια ενέργεια από τους πράκτορες της υπηρεσίας. Ο πρόεδρος της Ανω Βουλής και ηγέτης του κεντροαριστερού κόμματος Δίκαιη Ρωσία Σεργκέι Μιρόνοφ δήλωσε ότι ψήφισε κατά του νόμου επικρίνοντας τις «ασαφείς διατυπώσεις» του κειμένου, που θα μπορούσαν να επιτρέψουν μια αυθαίρετη ερμηνεία του από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον νόμο, που αναμένεται να επικυρωθεί με την υπογραφή του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οποιοσδήποτε άνθρωπος ή επιχείρηση εμποδίζει την εργασία ενός πράκτορα της FSΒ μπορεί να διωχθεί ποινικά και να πληρώσει πρόστιμο από 500 έως 50.000 ρούβλια ή ακόμη να τεθεί υπό κράτηση για διάστημα έως και 15 ημέρες. Η αντιπολίτευση και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποιούν ότι ο νέος νόμος ενθαρρύνει τις αυθαίρετες φυλακίσεις. «Αν κάποιος αξιωματούχος της FSΒ πιστέψει ότι κάνω κάτι λάθος μπορεί να με τιμωρήσει για αυτό.

Θα διαμαρτυρηθούμε για αυτόν τον νόμο, που παραβιάζει τα συνταγματικά μας δικαιώματα» είπε η Λουντμίλα Αλεξέγεβα, πρόεδρος του παρατηρητηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Ομάδα Ελσίνκι της Μόσχας». Με ανοικτή επιστολή τους οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα στη Ρωσία ζήτησαν από τον πρόεδρο Μεντβέντεφ να μην επικυρώσει τον αμφιλεγόμενο νόμο. «Σήμερα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς να διακόψετε την πορεία αυτού του νόμου, που απειλεί τον ακρογωνιαίο λίθο του κράτους δικαίου: το τεκμήριο της αθωότητας και την αρχή της ασφάλειας του δικαίου». Ο κ. Μεντβέντεφ, ωστόσο, έχει ήδη υπογραμμίσει ότι το κείμενο ετοιμάστηκε έπειτα από άμεση διαταγή του ιδίου.

Επικριτές της ρωσικής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι ο νόμος θα επιτρέπει στην FSΒ να εκφοβίζει ακτιβιστές που αντιτίθενται στις πρακτικές του Κρεμλίνου, κυρίως εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012 στη Ρωσία.

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.