Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Παρουσιάζεται στην MAKS 2011 το PAK-FA!Σημαντικό πλεονέκτημα η ανταγωνιστική τιμή.



Οι Ρώσοι έχοντας λύση πλέον τα προβλήματα χρηματοδότησης έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς την ανάπτυξη του νέου μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς το οποίο θεωρείται πρώτης προτεραιότητας στον εκσυγχρονισμό των Ρωσικών οπλικών συστημάτων όπως έχει αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο η elliniki-stratigiki.

Χθες λοιπόν είχαμε και νέες δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Ρωσικής κοινοπραξίας (που περιλαμβάνει την Mig και την Sukhoi) Mikhail Pogosyan ,στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν που δήλωσε ότι το Sukhoi PAK-FA θα είναι πολύ φθηνότερο σε σχέση με τα αντίστοιχα δυτικά μαχητικά.

Ξεκαθάρισε ότι η τιμή του νέου Ρωσικού μαχητικού θα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων με τον εκάστοτε αγοραστή όμως το βασικό πλεονέκτημά του θα είναι η ανταγωνιστική τιμή!!

Αυτό είναι μια επιπλέον σημαντική παράμετρος και δέλεαρ για οποιονδήποτε υποψήφιο αγοραστή αν συνυπολογίσουμε ότι οι Ρώσοι έχοντας παρακολουθήσει την εξέλιξη του F-22 είναι πεπεισμένοι ότι το νέο SU θα είναι ανώτερο του βασικού ανταγωνιστή του που είναι το Raptor κυρίως και λιγότερο το F-35.

Ο Mikhail Pogosyan κλείνωντας τις δηλώσεις του εξέπληξε λέγοντας ότι το νέο μαχητικό θα παρουσιαστεί στην έκθεση MAKS 2011 στη Μόσχα."Του χρόνου στην έκθεση θα δείτε πως πετάει το PAK" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τον Ιούνιο ο Πούτιν θέλοντας να δει από κοντά την εξέλιξη του μαχητικού και να τονίσει την σημασία που αποδίδεται σε αυτό, πέταξε με το πρωτότυπο T-50.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι Ρώσοι δεν συνηθίζουν να παρουσιάζουν ένα οπλικό σύστημα αν αυτό δεν έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του.Δεδομένου του χρονοδιαγράμματος του μαχητικού 5ης γενιάς (όπως έχει ανακοινωθεί) το οποίο προβλέπει εξέλιξη μέχρι 2015 και σταδιακή παραλαβή, δημιουργούνται υποψίες ότι οι Ρώσοι βρίσκονται πιο κοντά στην παραγωγή του απ ότι διατείνονται...


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.