Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

"Πολιτική λύση του Κουρδικού ή Ανεξαρτησία" προαναγγέλει το PKK



Σε σημαντικότατες δηλώσεις με πολιτική βαρύτητα προχώρησε ο ηγέτης του PKK, Μουράτ Καραγιλάν, θέτοντας στην Άγκυρα το δίλημμα «πολιτική λύση ή ανεξαρτησία».

Ο Μ. Καραγιλάν μιλόντας στο BBC για άλλη μία φορά ανακοίνωσε πως οι μαχητές του είναι πάντα έτοιμοι να προχωρήσουν σε μία νέα ανακωχή, υπό την εποπτεία του ΟΗΕ, εάν όμως «το κουρδικό ζήτημα επιλυθεί με δημοκρατικό τρόπο, μέσω διαλόγου». Εάν η Άγκυρα δεν αποδεχθεί την πρόταση του PKK τότε θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην ανακήρυξη ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.


«Ναι, θα κατεβάσουμε τα όπλα μας, εάν το κουρδικό ζήτημα επιλυθεί διά της δημοκρατικής οδού, μέσω διαλόγου. Εάν η τουρκική κυβέρνηση απορρίψει αυτή την πρόταση, θα πρέπει να ανακηρύξουμε την ανεξαρτησία μας» δήλωσε με έμφαση ο Καραγιλάν.

Η Άγκυρα από την πλευρά της ακολουθώντας την συνήθη επωδό σημείωσε πως «δεν σχολιάζει δηλώσεις τρομοκρατών».

Oμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.Η απομάκρυνση του Ισραήλ από την Τουρκία και η Αμερικανική δυσαρέστεια απέναντι στους νεοοθωμανούς του AKP αλλάζουν τα γεωστρατηγικά δεδομένα της περιοχής.

Η Κουρδική οντότητα είναι πλέον γεγονός και εδραιώνεται όλο και περισσότερο στα βόρεια σύνορα του Ιράκ με την υποστήριξη των ΗΠΑ.Ο δρόμος λοιπόν έχει στρωθεί.Τι απομένει?Η κήρυξη ανεξαρτησίας από πλευράς κούρδων.

Σε αυτή την περίπτωση τι θα κάνει η Άγκυρα?Θα έρθει σε πλήρη ρήξη με τους Αμερικανούς?


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.