Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

"Silent Super Hornet" από τη Boeing!


πηγή:defencenet

Η αμερικανική εταιρία προυσίασε μια σειρά βελτιώσεων που αφορούν το ναυτικό μαχητικό F/A-18 E/F με σκοπό την επίτευξη νέων παραγγελιών οι οποίες σύμφωνα με την εταιρία θα κρατήσουν ανοικτή τη γραμμή παραγωγής του αεροσκάφους έως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Οι βελτιώσεις για το ναυτικό μαχητικό έρχονται μια χρονιά μετά την παρουσίαση αντίστοιχης κίνησης για το F-15 στα πλαίσια του προγράμματος Silent Eagle. Είναι εμφανές ότι η Boeing καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά εκμεταλλευόμενη από τη μια την μη εξαγωγή του F-22 και από την άλλη τις καθυστερήσεις στο F-35 ώστε να κεφαλοποιήσει τη βάση πελατών που διαθέτει με τα F-15 και F-18.

Οι νέες επιλογές που προσφέρονται στους μελλοντικούς πελάτες περιλαμβάνουν ένα εξωτερικά αναρτώμενο ατρακτιδιο στον κεντρικό φορέα της ατράκτου που μπορεί να μεταφέρει είτε δύο βόμβες της κλάσης Mk-82 και δύο ΑΙΜ-120 είτε τέσσερεις ΑΙΜ-120. Σκοπός της διαμόρφωσης είναι η μείωση του ηλεκτρομαγνητικού ίχνους του αεροσκάφους. Επιπλέον, η εταιρία προσφέρει σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου που θα αυξήσουν την ήδη πολύ μεγάλη εμβέλεια του αεροσκάφους χωρίς να αυξήσουν σημαντικά την αεροδυναμική αντίσταση και το ίχνος του. Παράλληλα, είναι δυνατή η ενσωμάτωση εσωτερικά μεταφερόμενου συστήματος υπέρυθρης έρευνας και ιχνηλάτισης.

Με τις βελτιώσεις αυτές, η εταιρία προβλέπει συνέχιση της παραγωγής των δύο αεροσκαφών έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020 αν και οι υπάρχουσες παραγγελίες επαρκούν έως το 2012 (F-15) και το 2015 (F/A-18).

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.