Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Βρέθηκαν τα εκρηκτικά που είχαν κλαπεί στην Κύπρο



Βρέθηκε, αργά χθες το βράδυ, η μεγαλύτερη ποσότητα των εκρηκτικών που είχαν κλαπεί, πρόσφατα, από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, ανακοίνωσε ότι σε ανοικτό χώρο, στο τρίγωνο των χωριών Ομόδους - Ποταμιού - Βάσα Κοιλανίου της επαρχίας Λεμεσού εντοπίστηκαν 93 ράβδοι εκρηκτικής ύλης PG-2 και 493 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Οι 93 ράβδοι, δήλωσε, που εντοπίστηκαν, πιστεύεται ότι αποτελούν μέρος της κλαπείσας εκρηκτικής ύλης, ενώ για τα 493 φυσίγγια εξετάζεται η προέλευσή τους.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε, επίσης, ότι οι συντονισμένες έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και της υπόλοιπης εκρηκτικής ύλης που κλάπηκε, θα συνεχιστούν και σήμερα στην ίδια περιοχή. Πρόσθεσε ότι οι ανακρίσεις των υπόπτων κι άλλων προσώπων εντείνονται, με απώτερο στόχο τον εντοπισμό ολόκληρης της ποσότητας της εκρηκτικής ύλης, αλλά και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του διπλού στόχου που είχε τεθεί ευθύς εξαρχής και αφορά τόσο στον εντοπισμό της εκρηκτικής ύλης όσο και στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών» . «Υπολείπεται η ανεύρεση της υπόλοιπης εκρηκτικής ύλης και η εξιχνίαση της υπόθεσης», συμπλήρωσε.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.