Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

"Προειδοποιητικές βολές" από την Βόρεια Κορέα



Βολές πυροβολικού από επάκτιες βορειοκορεατικές πυροβολαρχίες ερρίφθησαν στην θαλάσσια περιοχή όπου το νοτιοκορεατικό Ναυτικό διεξάγει θαλάσσιες ασκήσεις στα δυτικά της κορεατικής χερσονήσουν. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι έγιναν και ολές βλημάτων SS-N-2, αλλά δεν επιβεβαιώνονται.

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε τις βολές γύρω στις 5.30 μ.μ. (τοπική ώρα, 11.30 ώρα Ελλάδας) εντός των χωρικών υδάτων της κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα και σε απόσταση περίπου πέντε μιλίων από εκεί που διεξάγεται η νοτιοκορεατική άσκηση.

«Οι βορειοκορεατικές συστοιχίες πυροβολικού προχώρησαν σήμερα σε βολές στη θάλασσα, στα ανοικτά της δυτικής ακτής» δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα, όμως, με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, το βορειοκορεατικό πυροβολικό πραγματοποίησε εκατό βολές. Οι βολές έγιναν την ώρα που το νοτιοκορεατικό Ναυτικό ολοκλήρωνε την πέμπτη και τελευταία ημέρα ενός προγράμματος ναυτικών ασκήσεων κοντά στη μεθοριακή ζώνη.

Επίσης, η Σεούλ ζητεί την απελευθέρωση ενός νοτιοκορεατικού αλιευτικού και του πληρώματός του που συνελήφθησαν το Σάββατο από τη Βόρεια Κορέα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.