Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ιαπωνική αντίδραση στις καθυστερήσεις του F-35




Η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει «ενδιάμεσες λύσεις» αντιδρώντας στην καθυστέρηση ανάπτυξης του μαχητικού F-35 Lightning II της Lockheed Martin.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η ιαπωνικές «δυνάμεις αυτοάμυνας» (Self Defence Force) εξετάζουν το ενδεχόμενο προμήθειας επιπλέον μαχητικών F-15 της Boeing ή την αγορά περισσοτέρων F-2 (εκδοχή του F-16) μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του F-35.

Ωστόσο, δεδομένης της επιθυμίας των Ιαπώνων να προμηθευτούν το F-22 Raptor και τη σχετική άρνηση των Αμερικανών να το αποδεσμεύσουν, δεν αποκλείεται οι σκέψεις περί «ενδιάμεσης λύσης» να αποτελούν μέθοδο διαφυγής από τις πιέσεις που τους ασκούνται από την αμερικανική κυβέρνηση για την προμήθεια του F-35 το οποίο δεν αποτελεί τη βασική τους επιλογή.

Το F-35 υποτίθεται ότι θα παραδοθεί στους πρώτους χρήστες του το 2015, οπότε οι Ιάπωνες θα πρέπει να προχωρήσουν σε κάποια προμήθεια μαχητικού ενωρίτερα. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες θα ζητήσουν να υπογράψουν το σχετικό συμβόλαιο το 2012.

Η Ιαπωνία αξιοποιεί επιχειρησιακά περί τα 200 μαχητικά F-15, περίπου 70 F-4 Phantom και περισσότερα από 80 F-2. Η χώρα επιθυμεί την αντικατάσταση των δεύτερης γενιάς F-4, εάν όμως επιλέξει τα F-15, το κόστος ανά μονάδα σε σύγκριση με τα κονδύλια που επιθυμούν να διαθέσουν δεν επαρκούν για την αντικατάσταση όλων των F-4. Από την άλλη, θεωρούν τα F-2 σημαντικά κατώτερα σε επιχειρησιακές επιδόσεις από τα F-15.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.