Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Αναβλήθηκαν οι δοκιμές Iskander-E και Pantsir λόγω πυρκαγιών


Αναβλήθηκαν λόγω του φόβου πρόκλησης νέων πυρκαγιών οι δοκιμές των πυραύλων εδάφους-εδαφους Iskander-E του αντιαεροπορικού συστήματος Pantsir, των αντιαρματικών βλημάτων Kornet-E (νέα κεφαλή) και άλλων συστημάτων που κατασκευάζονται στην Κολόμνα, 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε η κατασκευαστική εταιρεία ΚΒΜ. "Από τότε που άρχισε η ξηρασία, διακόψαμε τις δοκιμές και δεν μπορούμε να τις επαναλάβουμε, γιατί υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς» δήλωσε ο Βαλερί Κασίν, διευθυντής της εταιρείας".

Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν πως δύο βάσεις του στρατού κάηκαν στις 29 Ιουλίου στην περιοχή της Μόσχας. Ενεργές παραμένουν εκατοντάδες εστίες φωτιάς στη Ρωσία σε έκταση περίπου 18 εκατομμυρίων στρεμμάτων, αλλά αναμένεται από αύριο να εκτονωθεί η κατάσταση με την πτώση της θερμοκρασίας και την έναρξη της περιόδου των βροχών.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 5 Αυγούστου ότι μετέφερε σε ασφαλή περιοχή πυρομαχικά και πυραύλους από την αποθήκη του στρατού στο Αλαμπίνσκ στην περιοχή Νάρο-Φομίνσκ, 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας.

Εν τω μεταξύ, δύο στρατιώτες που συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς γύρω από το κέντρο πυρηνικών δοκιμών του Σαρόφ έχασαν τη ζωή τους, όταν τους καταπλάκωσαν φλεγόμενα δέντρα.

Γενικότερα ξεπερνούν τους 700 καθημερινά οι νεκροί στη Μόσχα, εξαιτίας του καύσωνα -που εκτιμάται ότι είναι ο χειρότερος των τελευταίων χιλιετιών- των πυρκαγιών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Περισσότεροι από 800 πυροσβέστες και στρατιώτες μάχονται από χθες, Δευτέρα, κατά της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή του πυρηνικού κέντρου (500 χιλιόμετρα από τη Μόσχα), γνωστού από την σοβιετική εποχή ως ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πυρηνικών ερευνών και κατασκευής ατομικών όπλων.

Αρμόδιος αξιωματούχος δήλωσε χθες πως το ραδιενεργό υλικό επανατοποθετήθηκε στο κέντρο του Σαρόφ, από όπου είχε απομακρυνθεί στις αρχές του μήνα εξαιτίας των πυρκαγιών.

Περίπου 500 άνθρωποι συνεχίζουν των αγώνα τους για τον περιορισμό της φωτιάς γύρω από ένα άλλο στρατιωτικό κέντρο στο Σνέζινσκ στα Ουράλια, σε απόσταση 1.500 χιλιομέτρων από τη ρωσική πρωτεύουσα, στο οποίο κατασκευάζονται πυρηνικά όπλα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

(πηγή:defencenet)

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.