Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Κεραυνοί Αχμαντινεντζάντ από το βήμα του ΟΗΕ:"Αμερικανική συνωμοσία η 11η Σεπτεμβρίου"!!


Αποχώρησαν ΗΠΑ και ΕΕ από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Σάλο προκάλεσε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ , ο οποίος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «κατασκεύασαν» την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη την 11η Σεπτεμβρίου 2001, με στόχο να διασφαλίσουν την επιβίωση του Ισραήλ.

«Μερικοί πιστεύουν ότι η 11η Σεπτεμβρίου ήταν έργο Αμερικανών για να σώσουν το σιωνιστικό κράτος» είπε. Η αναφορά αυτή, και μάλιστα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει αμέσως από την αίθουσα η διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η επίμαχη αποστροφή ήταν εμβόλιμη στο σημείο της ομιλίας όπου εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των ΗΠΑ για τους πολέμους στο Ιράν και στο Αφγανιστάν.

Στη συνέχεια ο Αχμαντινετζάντ μίλησε για τις απειλές που εξαπέλυσαν θρησκευτικές ομάδες στις ΗΠΑ ότι θα κάψουν το Κοράνι, χαρακτηρίζοντας «σατανικές» τέτοιες πράξεις. «Η αλήθεια δεν μπορεί να καεί» είπε, κρατώντας ψηλά με το ένα χέρι αντίτυπο του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων και τη Βίβλο με το άλλο.

Η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε «ειδεχθείς» τις θεωρίες συνωμοσίας του ιρανού προέδρου. «Αντί να παρουσιάσει τις επιδιώξεις και την καλή θέληση του ιρανικού λαού, ο κ. Αχμαντινετζάντ επέλεξε και πάλι να δημαγωγήσει με τις αισχρές θεωρίες συνωμοσίας και τις αντισημιτικές δηλώσεις που είναι ειδεχθείς και παραληρηματικές» δήλωσε ο Μαρκ Κόρνμπλαου, εκπρόσωπος της αμερικανικής αποστολής στον ΟΗΕ.

Ευρωπαίος διπλωμάτης εξήγησε ότι οι ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες αποχώρησαν από την αίθουσα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις ΗΠΑ. Γάλλος συνάδελφός του τις χαρακτήρισε τις δηλώσεις «απαράδεκτεςκαι προσβολή για τη Γενική Συνέλευση και την αλήθεια».

Νωρίτερα από το ίδιο βήμα ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον παραμένει ανοιχτή στη διπλωματία, ως μέσο για να διαλυθούν τα ερωτήματα σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αφιέρωσε στο Μεσανατολικό το μεγαλύτερο μέρος της δικής του ομιλίας, απευθύνοντας έκκληση προς τους ηγέτες του κόσμου να στηρίξουν τις απευθείας συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Ας διασφαλίσουμε όλοι μας ότι αυτή τη φορά η κατάσταση θα είναι διαφορετική» είπε, καλώντας το Ισραήλ να επεκτείνει το «πάγωμα της κατασκευής νέων εβραϊκών οικισμών» στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη πέραν της 30ής Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει.

«Πιστεύουμε επίσης ότι οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν ως την ολοκλήρωσή τους... Τώρα είναι η ώρα να αδράξουμε την ευκαιρία. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, οι Παλαιστίνιοι δεν θα γνωρίσουν ποτέ την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια που προσφέρει ένα κράτος. Αντιθέτως θα χύνεται αίμακαι οι Ισραηλινοί δεν θα γνωρίσουν ποτέ τη βεβαιότητα και το συναίσθημα της ασφάλειας που μπορεί να προσφέρουν γείτονες σταθεροί και κυρίαρχοι, οι οποίοι έχουν δεσμευθεί να ζουν μαζί».

Την ώρα της ομιλίας του Ομπάμα η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν ήταν παρούσα στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης. «Δεν πρόκειται για μποϊκοτάζ» διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας, η οποία απέδωσε την απουσία στην εβραϊκή γιορτή Σουκότ.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.