Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

14 αντάρτες νεκροί από επιχείρηση Ρωσικών ειδικών δυνάμεων στον Καύκασο


Δεκατέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας στο Νταγκεστάν, στο Βόρειο Καύκασο, περιοχή που φλέγεται από ένοπλες συγκρούσεις.

Οι ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας επιχείρησαν σήμερα το πρωί δύο επιθέσεις κατά των "σαμποτέρ και των τρομοκρατών", σ' ένα προάστιο της πρωτεύουσας του Νταγκεστάν Μαχατσκάλα και στη γειτονική πόλη Κασπιίσκ, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ρωσίας (NAK) στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Εννέα αντάρτες εξολοθρεύτηκαν στο Κασπιίσκ και πέντε ακόμη στη Μαχατσκάλα", δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μεταξύ των δυνάμεων της οποίας δεν υπήρξαν απώλειες.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αυτονομιστές και τις ρωσικές δυνάμεις συνεχίζονται στην περιοχή.

Μετά τον πρώτο πόλεμο στην Τσετσενία (1994-1996) μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και αυτονομιστών, οι συγκρούσεις πέρασαν σταδιακά εκτός των συνόρων της Τσετσενίας, για να εξελιχθεί στα μέσα της δεκαετίας του 2000 σ' ένα ένοπλο ισλαμιστικό κίνημα που εξαπλώθηκε σ' ολόκληρο τον βόρειο Καύκασο μετατρέποντάς τον σε καθημερινό θέατρο μάχης.

Χθες, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν μετά από επίθεση με αυτόματα όπλα στο Νταγκεστάν, από τις πιο ασταθείς περιοχές του Καυκάσου.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.