Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΡΩΣΙΑ ΩΘΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΣΤΑ 613 ΔΙΣ.$



Η Ρωσία σχεδιάζει να δαπανήσει 19 τρισ. ρούβλια (613 δισ.δολ.) την προσεχή δεκαετία για να εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις της με όπλα τελευταίας τεχνολογίας στα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται οι πρώτες αγορές αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Anatoly Serdyukov.

Τα υπουργεία Άμυνας, Οικονομίας και Οικονομικών βρίσκονται στα τελευταία στάδια έγκρισης ενός σχεδίου αύξησης του στρατιωτικού προϋπολογισμού κατά 46% (την περίοδο 2011-2020) πάνω από τη προηγούμενη εκτίμηση που αναφερόταν σε 13 τρισ. ρούβλια. Αυτό δήλωσε ο Serdyukov χθες μετά την επιστροφή του από συζητήσεις που είχε με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Robert Gates.




"Αυτό είναι το ελάχιστο που θα χρειαστούμε για τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεών μας με σύγχρονα όπλα" δήλωσε ο Serdyukov, ο οποίος αναζητά στο εξωτερικό όπλα που οι ρωσικές εταιρίες δεν μπορούν να προσφέρουν, ερχόμενος σε ρήξη με τους προκατόχους τους που επεδίωκαν πλήρη ανεξαρτησία της Ρωσίας σε προμήθεια εξοπλισμών. Είχε μάλιστα κάνει λόμπι τουλάχιστον από τον Μάιο για ένα μεγαλύτερο στρατιωτικό προϋπολογισμό, όταν ο πρόεδρος Dmitry Medvedev δήλωσε πως ο στρατός πρέπει να τριπλασιάσει το ποσοστό του πλέον σύγχρονου εξοπλισμού του σε 30% του συνόλου ως το 2015.

Με τη νέα πρόταση του υπουργού Άμυνας το ποσοστό αυτό θα ανέλθει σε 70% το 2020, δήλωσε ο Serdyukov.



Ο υπουργός Άμυνας θα ζητήσει προσφορές για δύο πλοία που μεταφέρουν ελικόπτερα ως τα τέλη του μήνα και προσδοκά εταιρίες από Γαλλία, Ισπανία και Ολλανδία να ανταγωνιστούν με εγχώριες κατασκευαστικές εταιρίες και πως θα συμφωνήσουν να κατασκευάσουν δύο ακόμη πλοία στην Ρωσία. "Δεν ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε τελικά προϊόντα" δήλωσε ο Serdyukov. "Θέλουμε να κερδίσουμε τεχνογνωσία σε τεχνολογίες και να τα παράγουμε σε ρωσικό έδαφος" δήλωσε.



Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.