Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζονται οι απώλειες των Αμερικανών στο Αφγανιστάν.9 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου


Καμπούλ, Αφγανιστάν

Εννέα στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής δύναμης στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν σήμερα, Τρίτη, όταν ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στα νότια της χώρας, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF).

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην περιοχή όπου σημειώθηκε το δυστύχημα δεν είχαν αναφερθεί εχθρικά πυρά.

Ο απολογισμός των ξένων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από την 1η Ιανουαρίου είναι 529 νεκροί, γεγονός που καθιστά το 2010 την αιματηρότερη χρονιά για τις ξένες δυνάμεις.

Η χρονιά του 2009 με 521 νεκρούς ήταν η χειρότερη χρονιά για τους ξένους στρατιώτες, οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση των επιθέσεων των Ταλιμπάν.

Η μεγάλη πλειοψηφία των 2.097 θυμάτων (από το 2001) προέρχεται από τους αμερικανούς στρατιώτες που αποτελούν σήμερα τα 2/3 των μελών της πολυεθνούς δύναμης.

Εδώ και ένα χρόνο, η κοινή γνώμη στις χώρες που απαρτίζουν την Isaf, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της για την αποστολή στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Αυτή η στάση οδήγησε ορισμένες χώρες να αποσύρουν ή να ανακοινώσουν ότι θα αποσύρουν τους στρατιώτες τους από το Αφγανιστάν.

Όμως ειδικοί και διεθνείς παρατηρητές αμφισβητούν το κατά πόσο οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας διαθέτουν τόσους άντρες και την εκπαίδευση που απαιτείται για να αναλάβουν τις βαριές ευθύνες.

newsroom Δολ


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.