Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά των πιλότων που χάθηκαν στο καθήκον


Τα παιδιά των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, που έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, «υιοθετεί», η Βουλή των Ελλήνων, ύστερα από πρόταση του προέδρου του Σώματος, Φίλιππου Πετσάλνικου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων, που συνεδρίασε σήμερα.

Στη σύγκρουση, στις 26 Αυγούστου, των δύο πολεμικών αεροσκαφών F16, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, έχασαν τη ζωή τους ο σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης, πατέρας μίας 4χρονης κόρης κι ενός ακόμη παιδιού, που εγκυμονεί η σύζυγός του, και ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας, έγγαμος χωρίς παιδιά.

Επιπλέον, στις 30 Ιουλίου 2010, κατά την πτώση ελικοπτέρου τύπου «Απάτσι», έχασαν τη ζωή τους ο ταγματάρχης Ανδρέας Δερμάρης, πατέρας τεσσάρων παιδιών και ο άγαμος αρχιλοχίας Κωνσταντίνος Γκιώκας.

Η Βουλή των Ελλήνων, από τον προϋπολογισμό της, θα ενισχύει τα παιδιά των άτυχων αξιωματικών, μέχρι την ενηλικίωσή τους και, αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό, ετησίως, καθορίζεται στις συνολικά 18.000 ευρώ για τα παιδιά του Ιωσήφ Αναστασάκη και στις 25.000 ευρώ για τα παιδιά του Ανδρέα Δερμάρη


Τμήμα ειδήσεων elliniki stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.