Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων ως αποτέλεσμα του (λαθρο)μεταναστευτικού νομοσχεδίου



Τώρα αποδεικνύεται κάτι που δεν είχε γίνει αντιληπτό από την πρώτη στιγμή, όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έβαλε ως πρώτη προτεραιότητα της διακυβέρνησής της τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών.

Όλων μας η σκέψη πήγε μόνο στην εξασφάλιση ψήφων για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.Κανενός η σκέψη όμως δεν πήγε ότι αυτό το νομοσχέδιο θα ήταν ο "Δούρειος Ίππος" για τα μελλοντικά ληστρικά σχέδια της κυβέρνησης και του ΔΝΤ απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων.

Ο πραγματικός λόγος λοιπόν είναι να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ Ελλήνων και νομιμοποιημένων λαθρομεταναστών για την πτώση των μισθών και ημερομισθίων των εργαζομένων. Όμως με το προϋπάρχον εργασιακό καθεστώς, που παρείχε πλήρη προστασία στους εργαζόμενους, αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Έπρεπε πρώτα να καταργηθεί αυτό το πλέγμα προστασίας των εργαζομένων.



Η τωρινή κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού και η μετατροπή της χώρας σε εργασιακό παράδεισο για λογαριασμό του κεφαλαίου μοιάζει λοιπόν σαν πράξη προσχεδιασμένη. Η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και ταυτόχρονα…. ο ανταγωνισμός μεταξύ των νομιμοποιημένων λαθρομεταναστών και των Ελλήνων εργαζομένων θα ρίξει κατά πολύ τους μισθούς και τα ημερομίσθια και θα αναγκάσει τους Έλληνες εργαζόμενους να ζητιανεύουν εργασία για λίγα ΕΥΡΩ, προκειμένου να μην πεινάσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, συναγωνιζόμενοι τους αλλοδαπούς .

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, ευθύς εξ αρχής μοιάζει να είχε αυτό το στόχο, δηλαδή να χρησιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες ως «Δούρειο Ίππο» σε βάρος των λαϊκών κατακτήσεων, χωρίς μάλιστα να μπορεί να μιλήσει και κανείς, γιατί διαφορετικά θα κατηγορηθεί ως εθνικιστής ή ρατσιστής και τώρα αυτό αποδεικνύεται περίτρανα.


ΥΓ. Η Αριστερά (που δήθεν κόπτεται για τα εργασιακά δικαιώματα) δεν μιλάει. Περιμένει να μαζεύει ψηφαλάκια από τη λαϊκή δυσαρέσκεια που θα δημιουργηθεί;
Η μήπως περιμένει ψήφους των νεο-ιθαγενών?

Είναι πάντως μακριά νυχτωμένη.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.