Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Η Κροατία αρνείται την μέγγενη του ΔΝΤ σε αντίθεση με εμάς...


Καμία πιθανότητα να προσφύγει στο ΔΝΤ δεν εξετάζει η Κροατία, σύμφωνα και με όσα δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Γιάτρανκα Κόσορ. Η κ. Κόσορ αποκλείοντας αυτό το ενδεχόμενο διαψεύδει δημοσιεύματα σχετικά με την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αναγκαίες για τη δημοσιονομική εξυγίανση. Η πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να υλοποιήσει το πακέτο μέτρων που υιοθέτησε, με στόχο την ανάκαμψη της κροατικής οικονομίας.

Πότε, άραγε, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, θα απαντήσει ειλικρινά στο ερώτημα: "Γιατί και πως η Ελλάδα μπήκε στο ΔΝΤ"; Το ότι άλλες χώρες, απαξιώνουν τον ρόλο, αμφισβητούν την δράση και αρνούνται οποιαδήποτε επαφή με τα ανθρωποειδή του ΔΝΤ, προφανώς δεν σημαίνει τίποτε για τον Γιώργο Παπανδρέου και την υπόλοιπη κουστωδία που τον ακολουθεί στην κυβέρνηση και στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ.


Μπορεί οι φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου πέραν του Ατλαντικού να νιώθουν ήσυχοι μετά την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, όμως την ευθύνη καταρράκωσης της χώρας, μετατροπής της σε αποικιοκρατία και υποθήκευσης κάθε πλούτου της καθώς και κάθε εμβιου οργανισμού που ζει και υπάρχει σε αυτήν, αποτελεί καθολική παραβίαση του Συντάγματος που συντελέσθηκε από μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι και φέρουν ακέραια την αποκλειστική ευθύνη της επικείμενης εξαθλίωσης της χώρας.

Τα μηνύματα που μας στέλνει η Κροατία, είναι σαφή. Πάντα υπάρχει άλλος δρόμος. Πάντα υπάρχουν άλλες λύσεις. Πάντα υπάρχει διέξοδος από οποιοδήποτε πολιτικό ή οικονομικό αδιέξοδο προβάλουν οι διεθνείς οικονομικοί τρομοκράτες. Στην περίπτωση της Ελλάδας υπήρχε απλά μονόδρομος στο μυαλό(;) του ιδεοληπτικού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ένιωθε μέγιστη την ανάγκη να υπεραπιστεί τα συμφέροντα των συμπατριωτών του (πέραν του Ατλαντικού) και να γεμίσει τις τσέπες των οικονομικών τρομοκρατών του πλανήτη... Του είναι αδιάφορο εάν άλλοι πολιτικοί ηγέτες ακολουθούν τον δρόμο της λογικής και τον δρόμο που επιτάσσει το συμφέρον της χώρας και του λαού που εκπροσωπούν.

O Γιώργος Παπανδρέου αδιαφορεί για την Ελλάδα επειδή δεν την θεωρεί πατρίδα του (σε καμία εκφορά των λόγων του όταν αναφέρει την λέξη "πατρίδα" δεν την συνοδεύει αμέσως μετά από την λέξη "Ελλάδα"), όπως αδιαφορεί και για τους Έλληνες τους οποίους δεν θεωρεί συμπολίτες του.

Στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης των κρατών και της εφαρμογής μίας παγκόσμιας κυβέρνησης, ο Γιώργος Παπανδρέου εκτελεί χρέη ανθύπατου - εκτελεστή - αντιπροσώπου της τρόικας και του ΔΝΤ, ενώ αδιαφορεί παντελώς για τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα τα οποία πρώτος απεμπόλησε. Ίσως ο θάνατος του Ούγγρου πρωθυπουργού (σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα) όταν αυτός αρνήθηκε το ΔΝΤ, να έχει φοβίσει τον Γιώργο Παπανδρέου. Ίσως... όμως θα ήταν καλύτερο να μην προτιμήσει την θανάτωση αγνώστου αριθμού Ελλήνων πολιτών (έχετε άραγε παρατηρήσει την αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα;)

Η κυρία Κόσορ δίνει δωρεάν μαθήματα πολιτικής ευταξίας και ηθικής στάσης προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Δεν γνωρίζω εάν αυτός είναι σε θέση να τα παρακολουθήσει λόγω του φορτωμένου προγράμματός του. Άλλωστε, πού να βρεθεί χρόνος για μελέτη των εξωτερικών θεμάτων; Πρωί γυμναστική, ποδηλασία, πισίνα... χυμός κουβέντα για θέματα υγιεινής διατροφής και λίγο χαλάρωμα. Ακολουθούν υπογραφές που απαιτούνται για την πορεία της κυβέρνησης (απλές υπογραφές και ούτε καν συζήτηση, αφού έχει ξεκαθαρισθεί πως άλλοι κυβερνάνε). Διάλλειμα για μεσημέρι. Ακολουθεί απογευματινός περίπατος - τζόκινγκ. Κολύμβηση και γυμναστήριο... Βαρύ το φορτίο του Έλληνα πρωθυπουργού! Δεν μπορεί να ασχολείται και με τις δηλώσεις της κάθε... μανταμίτσας κομμουνίστριας...!!! Θα πέσει φωτιά να τον κάψει... Ένας σοσιαλιστής πρέπει πάντα να κρατάει την θέση του. Όσο για τους υπόλοιπους, ας φρόντιζαν να είχαν πιαστεί από κάπου, ειδάλλως ας πέσουν στον γκρεμό... Το ζητούμενο είναι να σωθεί ο σοσιαλισμός και οι εκφραστές του...!

Πολύ φοβάμαι πως, εάν ο κύριος Παπανδρέου δεν εξηγήσει επαρκώς τους λόγους που μας οδήγησε στο ΔΝΤ, θα πρέπει να γνωρίζει πως θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες στο να συνεχίσει να εξακολουθεί ελεύθερος... Διαβλέπω, δε, πως πολύ μεγάλο μέρος του υπόλοιπου της ζωής του θα το περάσει φρουρούμενος και... όχι στο σπίτι του...


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.