Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Σερντιούκοφ: Η "Αμυντική" πολιτική των ΗΠΑ στρέφεται κατά της ΡΩΣΙΑΣ



Η Ρωσία και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν σημαντικές διαφωνίες, σχετικά με την πυραυλική άμυνα, όπως τόνισε ο Υπουργός Άμυνας, Αnatoly Serdyukov.

Η σχεδιαζόμενη τοποθέτηση των αμερικανικών στοιχείων αντιπυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Ευρώπη, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, εξακολουθεί να αποτελεί "μήλον της έριδος" στις διμερείς σχέσεις.

"Η κύρια διαφωνία είναι ότι, οι ΗΠΑ, μας λένε: "η πυραυλική άμυνα του προγράμματός μας δεν στρέφεται εναντίον σας", ενώ εμείς απαντάμε: "όχι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, στρέφεται εναντίον μας", υπογράμμισε ο υπουργός, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ η Επιτροπή Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ εισηγήθηκε στην Άνω Βουλή του Αμερικανικού Κογκρέσου να εγκρίνει τη νέα ρωσοαμερικανική Συνθήκη για τη μείωση των στρατηγικών επιθετικών εξοπλισμών (START).

Η απόφαση είχε υιοθετηθεί με 14 ψήφους υπέρ και 4 «κατά». Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τη Γερουσία να βιαστεί σε ό,τι αφορά την επικύρωση της Συνθήκης, δηλώνοντας ότι αυτή ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Η Συνθήκη START, που υπογράφτηκε από τους Προέδρους της Ρωσίας και των ΗΠΑ, προβλέπει τη μείωση κατά το ένα τρίτο των πυρηνικών οπλοστασίων και τα μέσα μεταφοράς τους. Τα δύο μέρη συμφώνησαν να επικυρώσουν το έγγραφο ταυτόχρονα.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.