Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Τον Οκτώβρη παραλαμβάνουμε τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ


Με ταχείς ρυθμούς μετά την κατάθεση στη Βουλή των Ελλήνων του Σχεδίου Νόμου για την κύρωση της σύμβασης των υποβρυχίων Type 214 άρχισαν οι διαδικασίες για την παραλαβή του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ S120.

Ήδη το Πολεμικό Ναυτικό άρχισε τη συγκρότηση του πληρώματος του υποβρυχίου από προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων του Αρχηγείου Στόλου. Το πλήρωμα του υποβρυχίου που κυμαίνεται μεταξύ 32 και 40 ατόμων θα συνοδεύσει και αρμόδια επιτροπή η οποία θα υπογράψει τα πρωτόκολλα παραλαβής. Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, το πλήρωμα και η επιτροπή πρόκειται να αναχωρήσουν για το Κίελο μόλις το σχέδιο νόμου ψηφιστεί από τη Βουλή.

Εκεί, στις εγκαταστάσεις της HDW θα γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή του υποβρυχίου οι οποίες πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί εντός δύο εβδομάδων. Στη συνέχεια, το υποβρύχιο θα παραμείνει στο Κίελο επί τρεις εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του πληρώματος σε ορισμένα αντικείμενα από τη HDW (αποτελεί συμβατική της υποχρέωση). Με την ολοκλήρωση και αυτής της φάσης θα αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα το οποίο εκτιμάται ότι διαρκέσει περί τις έξι βδομάδες εκ των οποίων περίπου το 60% θα είναι εν πλω.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.