Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοινώθηκε ο γιός του Κιμ διάδοχος στην Β.Κορέα


Η Βόρεια Κορέα πιστή στο αυτοκρατορικό σύστημα διοίκησης ανακοίνωσε πως ο υιός του σημερινού της ηγέτη είναι ο επόμενος αρχηγός του κράτους. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε και με απειλές πολέμου κατά του νότου.

Ο υιός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, Κιμ Γιονγκ Ουν, εκλέχτηκε ως αντιπρόσωπος σε έκτακτο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος της χώρας. Υπενθυμίζεται πως ο στρατός της Βόρειας Κορέας εξέλεξε πατέρα και υιό ως αντιπροσώπους ήδη από τον Αύγουστο αλλά έως σήμερα μόνο η εκλογή του πατέρα είχε δημοσιοποιηθεί. Μετά το πέρας του συνεδρίου του κόμματος η κεντρική επιτροπή ανακήρυξε τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως «το μόνο διάδοχο» του Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη η Πιόνγκ-Γιάνγκ εξέδωσε μία επιθετική ανακοίνωση αναφορικά με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με την Νότια Κορέα στην Κίτρινη Θάλασσα. Η επιτροπή για την Ειρηνική Επανένωση της Κορέας υπογράμμισε πως η Σεούλ και η Ουάσιγκτον ετοιμάζονται για έναν «πραγματικό πόλεμο» κάτι το οποίο θα καταστρέψει την πιθανότητα προσέγγισης των δύο πλευρών. Στην ανακοίνωση βεβαία δεν παραλείπεται η απειλή «εξαφανίσεως» κάθε «προβοκάτορα».


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.