Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Εξοργισμένες ΗΠΑ και ΕΕ για το «παραλήρημα» Αχμαντινετζάντ στον ΟΗΕ


Παραληρηματικές χαρακτηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τις δηλώσεις του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ για την 11η Σεπτεμβρίου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Ιρανός πρόεδρος μίλησε περί «αμερικανικής συνωμοσίας» για να εξασφαλιστεί η επιβίωση του Ισραήλ, προκαλώντας την αποχώρηση των αντιπροσωπειών των ΗΠΑ και των 27 κρατών-μελών της ΕΕ. Για «σκανδαλώδεις και απαράδεκτες» δηλώσεις κάνει λόγο η Κάθριν Αστον.

Η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε «ειδεχθείς» τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου.

«Αντί να παρουσιάσει τις επιδιώξεις και την καλή θέληση του ιρανικού λαού, ο κ. Αχμαντινετζάντ επέλεξε και πάλι να δημηγορήσει με τις αισχρές θεωρίες συνωμοσίας και τις αντισημιτικές δηλώσεις που είναι ειδεχθείς και παραληρηματικές» δήλωσε ο Μαρκ Κόρνμπλαου, εκπρόσωπος της αμερικανικής αποστολής στον ΟΗΕ.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις και απαράδεκτες» τις δηλώσεις του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που αποχώρησαν οι ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

«Εξ ονόματος της ΕΕ, θα ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις οικογένειες και τους φίλους αυτών που σκοτώθηκαν ή τραυματίσθηκαν στη διάρκεια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου» δήλωσε η Κάθριν Αστον.

Γάλλος διπλωμάτης επισήμανε ότι οι δηλώσεις Αχμαντινετζάντ αποτελούν «προσβολή για τη Γενική Συνέλευση και την αλήθεια», χαρακτηρίζοντάς τις «απαράδεκτες».


Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα παρακαλούσαμε να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας. Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.